In 1950 werd de eerste conventie van de World Meteorological Organization gehouden, en naar aanleiding daarvan werd ook op 23 maart elk jaar de Internationale Dag van de Meteorologie gehouden. Meteorologie is de leer van de atmosfeer, die gebruikt wordt om het weer te bepalen. Door de meteorologische kennis van wetenschappers wereldwijd weet u bijvoorbeeld wanneer u een paraplu mee moet nemen of juist een korte broek aan kunt trekken.
Jaarlijks uit de Dag zich in conferenties en symposia, en vaak worden er ook belangrijke meteorologische prijzen uitgereikt, zoals de The International Meteorological Organization Prize, of de minder bekende The Norbert Gerbier-Mumm International Award. Steek die maar mooi in je zak. Ook worden er in sommige landen speciaal voor de Dag postzegels ontworpen die iets te maken hebben met het thema van dat jaar, of "belangrijke meteorologische ontwikkelingen". Mag u lekker zelf bepalen wat dat kunnen zijn.
Deze Dag bestaat al sinds 1996. Toen richtte de International Federation of Biomedical Laboratory Science (IFBLS) een Dag op voor hun eigen beroepsgroep.
Op 12 april begon de ruimterace pas echt goed: Toen werd de Rus Yuri Gagarin de eerste mens ter wereld die buiten onze dampkring geraakte, en van daaruit ging het eventjes heel hard met de race om de ruimte.
Websites bouwen en stukjes tikken, dat is ons vakgebied. Daar zijn we goed in, ook al zou een kind van 5 dit ook kunnen. Maar wie echt onmisbaar zijn, dat zijn de ingenieurs.