In 1950 werd de eerste conventie van de World Meteorological Organization gehouden, en naar aanleiding daarvan werd ook op 23 maart elk jaar de Internationale Dag van de Meteorologie gehouden. Meteorologie is de leer van de atmosfeer, die gebruikt wordt om het weer te bepalen. Door de meteorologische kennis van wetenschappers wereldwijd weet u bijvoorbeeld wanneer u een paraplu mee moet nemen of juist een korte broek aan kunt trekken.
Jaarlijks uit de Dag zich in conferenties en symposia, en vaak worden er ook belangrijke meteorologische prijzen uitgereikt, zoals de The International Meteorological Organization Prize, of de minder bekende The Norbert Gerbier-Mumm International Award. Steek die maar mooi in je zak. Ook worden er in sommige landen speciaal voor de Dag postzegels ontworpen die iets te maken hebben met het thema van dat jaar, of "belangrijke meteorologische ontwikkelingen". Mag u lekker zelf bepalen wat dat kunnen zijn.
Op 21 juli 1969 zette de mensheid zijn grootste stap ooit. Neil Armstrong zette toen voor het eerst een voet op een ander hemellichaam. De maanlanding mocht dan wel voortkomen uit een Koude Oorlog met het doel de Sovjets technologisch af te troeven, maar het zorgde wel voor een van de meest historisch significante momenten in onze 10.
Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes kennis te laten maken met bèta/techniek en ICT.
Waarschijnlijk bent u zich er totaal niet van bewust hoe vaak u in het dagelijks leven een stalen buis tegenkomt. Of, beter gezegd, hoeveel constructies u ziet waarin stalen buizen en buisproducten zoals bochten, fittingen en flenzen verwerkt zijn.