23 september

Internationale Dag van de Gebarentaal

23 september - 32 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31


Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Volgens de "Wereldbond voor Doven" zijn er zo'n 72 miljoen doven op deze aardbol. Nog een feitje: er bestaan meer dan 300 gebarentalen. Maar er is ook een internationale versie, die mensen gebruiken als ze bijvoorbeeld op reis zijn. Voor hen die nog hulp kunnen gebruiken voor het leren van gebarentalen, maar ook voor de instandhouding ervan heeft de UN een Dag voor ze uitgeroepen.

Op 23 september wordt even stilgestaan hoe belangrijk deze taal is voor doven, maar wordt ook geprobeerd mensen die niet-doof zijn bewust te maken van hoe moeilijk het is als wel-dove. De Dag bestaat pas sinds 2018 en is dus vrij nieuw. Hier is alles te lezen.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Gebarentaal!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Talen
26 september
Door heel Europa heen worden mensen opgeleid om meerdere talen te spreken, op elke leeftijd, binnen en buiten het schoolgebied. De Europese Unie promoot het leren van meerdere talen en taaldiversiteit voor algeheel begrip voor andere culturen.

Dag van de Aanvoegende Wijs
1 september
Het moge duidelijk zijn, $datum is de Dag van de Aanvoegende Wijs. Opdat u het kunne leren: deze Dag is opgericht door het Genootschap Onze Taal, de literaire wijzen die den Nederlandsche taal het meest machtig zijn.

Dag van de Duitse Taal
25 maart
Sommige Mensen beginnen een Actiegroep. Dat is ook nodig, in zo'n diverse Maatschappij als deze. Dan kun je je bijvoorbeeld richten op het Milieu, of op Taal.

23
september

23 sep

Deze site gebruikt Cookies.