26 september

Europese Dag van de Talen

26 september - 32 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 19 september 17:09

Europese Dag van de Talen

Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Door heel Europa heen worden mensen opgeleid om meerdere talen te spreken, op elke leeftijd, binnen en buiten het schoolgebied. De Europese Unie promoot het leren van meerdere talen en taaldiversiteit voor algeheel begrip voor andere culturen.

Daarom is er de Europese Dag van de Talen, waarbij door heel Europa heen activiteiten worden georganiseerd op scholen e.d. Doel is om elkaar beter te begrijpen, door talen van elkaar te leren. Zo wordt er door de globalisering steeds vaker Engels gepraat, en moeten ook wij de dos en don'ts leren begrijpen. Sinds 2001 wordt de Dag ieder jaar op 26 september gevierd.

Op deze website vindt u meer informatie.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Talen!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Moedertaal
21 februari
De Internationale Dag van de Moedertaal heeft een beetje een tegengestelde gedachte: Al heeft de Dag de titel 'Moedertaal', het is juist de linguale diversiteit die er wereldwijd heerst die gepromoot wordt tijdens deze Dag, die door UNESCO in het leven is geroepen.

Internationale Dag van de Engelse Taal
23 april
Engels is een wereldtaal van de moderne tijd, wat in veel landen is het praktisch de tweede taal en zijn inwoners het onderhand net zo machtig als hun moedertaal De Dag bestaat al sinds 2010 en is opgericht om culturele diversiteit en meerdere talen spreken te promoten.

Dag van de Duitse Taal
22 september
Sommige Mensen beginnen een Actiegroep. Dat is ook nodig, in zo'n diverse Maatschappij als deze. Dan kun je je bijvoorbeeld richten op het Milieu, of op Taal.

26
september

26 sep

Deze site gebruikt Cookies.