23 april

Internationale Dag van de Engelse Taal

23 april - 57 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Engelse Taal

Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Engels is een wereldtaal van de moderne tijd, wat in veel landen is het praktisch de tweede taal en zijn inwoners het onderhand net zo machtig als hun moedertaal De Dag bestaat al sinds 2010 en is opgericht om culturele diversiteit en meerdere talen spreken te promoten. Het is niet alleen een Dag om te informeren, maar vooral juist om plezier te hebben. De Engelsen zouden zeggen: have fun!

De Dag vindt plaats op 23 april, en niet zonder reden. Dat is namelijk de verjaardag van Shakespeare, een grondlegger van het moderne Engels. Het Engels is een van de talen die de Verenigde Naties gebruiken voor hun onderlinge communicatie, en daarom is het niet verrassend dat uitgerekend zij de Dag hebben opgericht. Informatie is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Engelse Taal!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Spaanse Taal
23 april
Spaans is een van de belangrijkste en meestgesproken talen ter wereld. Meer dan een half miljard aardbewoners hebben het Spaans als hun moedertaal, en tientallen miljoenen anderen kunnen als tweede taal vragen donda la biblioteca est.

Dag van de Finse Taal
9 april
Wij snappen geen snars van Fins. De Scandinavische taal is één van de lastigste om te beheersen, en slechts een handjevol aardbewoners weet wat het hüēdeflœdeklø werkelijk betekent.

Internationale Dag van de Franse Taal
14 november
Le 14 novembre, nous célébrons la Journée langue française. Rappelez-vous que ce ne sont pas les mêmes que la Journée internationale de la Francophonie, qui aura lieu dans 20 Mars.

23
april

23 apr

Deze site gebruikt Cookies.