23 april

Internationale Dag van de Engelse Taal

23 april - 155 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Engelse Taal

Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Engels is een wereldtaal van de moderne tijd, wat in veel landen is het praktisch de tweede taal en zijn inwoners het onderhand net zo machtig als hun moedertaal De Dag bestaat al sinds 2010 en is opgericht om culturele diversiteit en meerdere talen spreken te promoten. Het is niet alleen een Dag om te informeren, maar vooral juist om plezier te hebben. De Engelsen zouden zeggen: have fun!

De Dag vindt plaats op 23 april, en niet zonder reden. Dat is namelijk de verjaardag van Shakespeare, een grondlegger van het moderne Engels. Het Engels is een van de talen die de Verenigde Naties gebruiken voor hun onderlinge communicatie, en daarom is het niet verrassend dat uitgerekend zij de Dag hebben opgericht. Informatie is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Engelse Taal!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Gebarentaal
23 september
Volgens de Wereldbond voor Doven zijn er zo'n 72 miljoen doven op deze aardbol. Nog een feitje: er bestaan meer dan 300 gebarentalen. Dat maakt onderling communiceren helemaal lastig, maar gelukkig is er ook een internationale versie die doven gebruiken als ze bijvoorbeeld op reis zijn.

Internationale Dag van de Moedertaal
21 februari
De Internationale Dag van de Moedertaal heeft een beetje een tegengestelde gedachte: al draait de Dag specifiek om moedertalen, het is juist de linguale diversiteit die er wereldwijd heerst die gepromoot wordt tijdens deze Dag, die door UNESCO in het leven is geroepen.

Internationale Dag van de Franse Taal
9 november
Le 14 novembre, nous célébrons la Journée langue française. Rappelez-vous que ce ne sont pas les mêmes que la Journée internationale de la Francophonie, qui aura lieu dans 20 Mars.

Deze site gebruikt Cookies.