30 november

Internationale Dag tegen het gebruik van Chemische Wapens

30 november - over 34 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28


Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Day of Remembrance for all Victims of Chemical Warfare is ieder jaar op 30 november. Op deze Dag worden slachtoffers van Chemische Wapens herdacht. Daarnaast wordt ingezet op het verminderen van het gebruik van Chemische Wapens, om zo vrede en veiligheid in onze samenleving te bewaren. Voorheen was de Dag in april, zo rond de datum van de Chemische Wapen-conferentie, maar 30 november vinden ze heden ten dagen blijkbaar toch passender.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen het gebruik van Chemische Wapens!
Verwante Dagen

Internationale Dag van Herdenking van de Rwandese Genocide
7 april
De Rwandese genocide was één van de vreselijkste massamoorden uit de geschiedenis. Op 7 april wordt de slachtoffers van deze daad herdacht en wordt er stilgestaan bij hoe zulke gruwelijke evenementen kunnen ontstaan én uiteraard kunnen worden voorkomen.

Dag van de Digitale Communicatie
20 september
Op dat moment communiceren u, de lezer, en wij, de redactie, digitaal met elkaar. Dat is allemaal mogelijk met die verbondenheid van smartphones, tablets, en het internet in het algemeen.

Internationale Dag van de Vrijwilliger
5 december
We denken op de Internationale Dag van de Vrijwilliger uiteraard aan hen, die zich vaak dag in dag uit inzetten voor de medemens. Voorlezen aan de blinden, boodschappen doen met bejaarden, of gewoon de straat schoonhouden om Uw leefomgeving schoon te houden.

30
november

30 nov

Deze site gebruikt Cookies.