30 november

Internationale Dag tegen het gebruik van Chemische Wapens

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
30 november 2022 - 65 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05


Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Day of Remembrance for all Victims of Chemical Warfare is ieder jaar op 30 november. Op deze Dag worden slachtoffers van Chemische Wapens herdacht. Daarnaast wordt ingezet op het verminderen van het gebruik van Chemische Wapens, om zo vrede en veiligheid in onze samenleving te bewaren. Voorheen was de Dag in april, zo rond de datum van de Chemische Wapen-conferentie, maar 30 november vinden ze heden ten dagen blijkbaar toch passender.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen het gebruik van Chemische Wapens!
Verwante Dagen

Nationale Bunkerdag
3 juni
De Nationale Bunkerdag, dit jaar op $datum, is een Dag waarbij het historisch belang van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog centraal staat. De grote betonnen kolossen, die staan van Hoek van Holland tot Den Helder, mogen dan van binnen bewonderd worden.

Internationale Dag van de Biodiesel
10 augustus
In 1893 werd ergens in Duitsland de eerste dieselmotor aangezet. Een revolutionair apparaat dat de olievretende 'gewone' motor de nek om moest gaan draaien.

Wereld Hypnosedag
4 januari
Of u nou gelooft in hypnose of niet, voor veel mensen kan deze vorm van therapie erg nuttig zijn in het genezen van allerhande kwaaltjes. Desondanks bestaat er nog veel scepcis over hypnose, met name door critici die de kwakzalverij denigrerend een placebo-aanfluiting vinden.

30
november

30 nov

Komende Dagen
Wereld Kankerdag
Wereld Kankerdag
4 februari
Deze site gebruikt Cookies.