Ieder jaar op 25 maart houden de Verenigde Naties de Dag van hun Vermisten en Gedetineerden. Niet de algemene Dag van de Vermisten (want die is op 30 augustus), maar een Dag van Vermiste VN-medewerkers. Dat zijn er namelijk nogal wat. In 1985 werd namelijk de VN-medewerker Alec Collett, die voor de rechten van Palestijnen opkwam, ontvoerd door gewapende overvallers. Pas in 2009 werd zijn lichaam gevonden in Libanon. Zijn ontvoering (op 25 maart) staat helaas niet op zichzelf, want er zijn meer werknemers van de Verenigde Naties die worden ontvoerd of verdwijnen, vaak vanwege het werk dat zij uitvoeren. Om dat te voorkomen, en om meer kenbaarheid te geven aan het fenomeen, wordt ieder jaar de Internationale Dag van de Vermiste of Ontvoerde VN-medewerkers gehouden.
Koninkrijksdag valt gelijk en is te vergelijken met Naturalisatiedag. Op deze Dag vieren we in Nederland het tekenen van het koninkrijksstatuut. Koningin Juliana deed dat in 1954 (destijds de Nederlandse Antillen, Nederlands-Nieuw-Guinea en Suriname, nu Aruba, Curaçao en Sint Maarten).
INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG KOMT VOORT UIT EEN INTERNETINITIATIEF VAN MENSEN DIE EENS LEKKER VAN ZICH AF WILDEN SCHREEUWEN. MEESTAL WORDT HET ALS IRRITANT ERVAREN, MAAR EIGENLIJK IS CAPSLOCK NATUURLIJK DE CRUISE CONTROL VOOR COOL.
Ieder jaar op 20 februari organiseren de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid. De Dag is bedoeld om de focus te leggen op hoe wij zo sociaal mogelijk kunnen omgaan met onze medemens.