Ieder jaar op 20 februari organiseren de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid. De Dag is bedoeld om de focus te leggen op hoe wij zo sociaal mogelijk kunnen omgaan met onze medemens. Want we hebben het hier bijzonder goed, en dan mogen we best een stukje van onze weldaad afgeven aan onze minderbedeelde medewereldbewoners.
Ook gaat het over de sociale rechtvaardigheid in derdewereldlanden in het algemeen. Bijvoorbeeld in India, waar de ene helft van de bevolking schathemeltjerijk is en de andere helft op een houtje moet bijten. Daar mag best wat meer rechtvaardigheid komen.
We denken op de Internationale Dag van de Vrijwilliger uiteraard aan hen, die zich vaak dag in dag uit inzetten voor de medemens. Voorlezen aan de blinden, boodschappen doen met bejaarden, of gewoon de straat schoonhouden om Uw leefomgeving schoon te houden.
Koninkrijksdag valt gelijk en is te vergelijken met Naturalisatiedag. Op deze Dag vieren we in Nederland het tekenen van het koninkrijksstatuut. Koningin Juliana deed dat in 1954 (destijds de Nederlandse Antillen, Nederlands-Nieuw-Guinea en Suriname, nu Aruba, Curaçao en Sint Maarten).
De Dag van de VN-Vredesmacht is in het leven geroepen als eerbetoon aan alle zogeheten 'blauwhelmen', die namens de Verenigde Naties al sinds 1948 de vrede proberen te bewaren in allerlei risicogebieden.