18 november

Europese Dag van de Antibiotica

18 november - over 209 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Europese Dag van de Antibiotica

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het is moeilijk te onderschatten waar de mensheid zou staan zonder de uitvinding van antibiotica. Het medicijn heeft miljoenen levens gered en voorkomt ziektes en pandemieën. Reden genoeg om er eens stil te staan bij de antibiotica, en dat doet de Europese Unie op 18 november.

Hoewel antibiotica ziektes kan voorkomen en over het algemeen goed is voor de volksgezondheid, zitten er ook risico's aan het gebruik ervan. Zeker bij overmatig gebruik kunnen mensen immuun worden, en dat is dan weer slecht voor de gezondheidheid van grote groepen mensen. De Dag is daarom ook niet alleen een viering van de mooie ontwikkeling, maar ook een dag van voorlichting en waarschuwing tegen overmatig medicijngebruik.

De Dag is opgericht door de Europese Commissie, inmiddels een geduchte concurrent van de Verenigde Naties als het gaat om het organiseren van dit soort Dagen. Meer informatie is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Antibiotica!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Vrouwencondoom
16 september
Condooms zijn inmiddels zo'n gemeengoed geworden dat er vaak reclame voor op tv komt, maar er is een vorm van het voorbehoedsmiddel waar je maar weinig over hoort: Het vrouwencondoom.

Wereld Gezondheidsdag
7 april
Op Wereld Gezondheidsdag ligt de focus op gezondheidsproblemen die grote delen van de bevolking raken. Zo worden we om de haverklap aangevallen door dingen als de Mexicaanse/varkens-/vogelgriep, recentelijk ook ebola, en laten we natuurlijk ziektes als aids en kanker niet vergeten.

Nationale Vitaliteitsdag
25 september
Maak tijd voor Vitaliteit! Dag van de slogan van de Nationale Dag van de Vitaliteit, die op $datum plaatsvindt. Op uw eigen wijze mag u deze Dag invulling geven: als u er maar vitaler van wordt!

18
november

18 nov

Deze site gebruikt Cookies.