18 november

Europese Dag van de Antibiotica

18 november - over 120 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Europese Dag van de Antibiotica

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het is moeilijk te onderschatten waar de mensheid zou staan zonder de uitvinding van antibiotica. Het medicijn heeft miljoenen levens gered en voorkomt ziektes en pandemieën. Reden genoeg om er eens stil te staan bij de antibiotica, en dat doet de Europese Unie op 18 november.

Hoewel antibiotica ziektes kan voorkomen en over het algemeen goed is voor de volksgezondheid, zitten er ook risico's aan het gebruik ervan. Zeker bij overmatig gebruik kunnen mensen immuun worden, en dat is dan weer slecht voor de gezondheidheid van grote groepen mensen. De Dag is daarom ook niet alleen een viering van de mooie ontwikkeling, maar ook een dag van voorlichting en waarschuwing tegen overmatig medicijngebruik.

De Dag is opgericht door de Europese Commissie, inmiddels een geduchte concurrent van de Verenigde Naties als het gaat om het organiseren van dit soort Dagen. Meer informatie is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Antibiotica!
Verwante Dagen

Wereld Gezondheidsdag
7 april
Op Wereld Gezondheidsdag ligt de focus op gezondheidsproblemen die grote delen van de bevolking raken. Zo worden we om de haverklap aangevallen door dingen als de Mexicaanse/varkens-/vogelgriep, recentelijk ook ebola, en laten we natuurlijk ziektes als aids en kanker niet vergeten.

Wereld Reumadag
12 oktober
Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving.

Wereld Down-Syndroomdag
21 maart
Internationale Down-Syndroomdag vindt ieder jaar plaats op 21 maart. Dat is geen toeval: Mensen met het syndroom van Down hebben hun 21e chromosoom 3 keer.

Deze site gebruikt Cookies.