18 november

Europese Dag van de Antibiotica

18 november - over 234 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 13 november 17:50

Europese Dag van de Antibiotica

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het is moeilijk te onderschatten waar de mensheid zou staan zonder de uitvinding van antibiotica. Het medicijn heeft miljoenen levens gered en voorkomt ziektes en pandemieën. Reden genoeg om er eens stil te staan bij de antibiotica, en dat doet de Europese Unie op 18 november.

Hoewel antibiotica ziektes kan voorkomen en over het algemeen goed is voor de volksgezondheid, zitten er ook risico's aan het gebruik ervan. Zeker bij overmatig gebruik kunnen mensen immuun worden, en dat is dan weer slecht voor de gezondheidheid van grote groepen mensen. De Dag is daarom ook niet alleen een viering van de mooie ontwikkeling, maar ook een dag van voorlichting en waarschuwing tegen overmatig medicijngebruik.

De Dag is opgericht door de Europese Commissie, inmiddels een geduchte concurrent van de Verenigde Naties als het gaat om het organiseren van dit soort Dagen. Meer informatie is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Antibiotica!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Ziekte van Crohn
19 mei
Het hebben van een onzichtbare ziekte zoals Crohn of Colitis is niet eenvoudig. Op 19 mei, Wereld IBD-dag, wordt er stilgestaan bij deze slopende en chronische ziekte.

Internationale Dag tegen Zwangerschapsmisselijkheid
15 mei
Ernstige zwangerschapsmisselijkheid, ook wel hyperemesis gravidarum genoemd, kan heel vervelend zijn voor vrouwen in verwachting. Naast een flinke lichamelijke impact heeft deze vorm van misselijkheid ook een grote impact op geest.

Wereld Anosmiedag
27 februari
Kunt u het zich voorstellen hoe het is om niets te ruiken? Goed, soms zal het voordelen hebben, maar in het algemeen is een voorjaarswandeling toch minder leuk zonder de geur van versgemaaid gras en smaakt een kop koffie toch minder lekker.

18
november

18 nov

Deze site gebruikt Cookies.