23 mei

Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel

23 mei - 32 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Obstetrische fistel is een aandoening waar zwangere vrouwen tijdens de geboorte last van kunnen krijgen. Dat gebeurt meestal als het kind verkeerd ligt. Er kan dan een wond ontstaan in het geboortekanaal dat grote problemen kan veroorzaken. Jaarlijks krijgen zo'n 50.000 tot 100.000 vrouwen last van deze aandoening.

De Dag tegen Obstetrische Fistel is opgericht door de Verenigde Naties. Die grijpen de Dag aan om aandacht te vragen voor de aandoening, maar voornamelijk voor de oorzaak ervan. Die ligt vaak bij het feit dat vrouwen geen tijdige, acute verloskundige zorg kunnen krijgen. Daarmee ligt de Dag in lijn met de belangrijke ontwikkelingsdoelstellingen, die gaan over toegang tot zorg.

Tijdens de Dag werken verloskundige organisaties samen om meer voorlichting te geven in ontwikkelingslanden. Er worden bijvoorbeeld lespakketten samengesteld en opleidingen gegeven.

Alle informatie over de Dag is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel!
Verwante Dagen

Wereld Kankerdag
4 februari
Kanker is, net achter hart- en vaatziekten, een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld en de Union for International Cancer Control (UICC) heeft daarom deze Dag in het leven geroepen om bij deze ziekte stil te staan.

Dag van de Mantelzorg
10 november
Mantelzorgers zijn net als echte verplegers. Maar dan niet betaald. Ja, geloof het of niet, er bestaan heus mensen die vrijwillig de zieken, zwakken en minderbedeelden in onze samenleving helpen, omdat het kan.

Wereld Tuberculosedag
24 maart
Tuberculose, of TBC, is een longziekte die door de mycobaterie wordt veroorzaakt. De bacterie verspreidt zich door de lucht als een patiënt hoest of niest en kan door anderen worden opgevangen.

Deze site gebruikt Cookies.