2 maart

Dag van de Doktersassistente

2 maart - 277 dagen geleden elke 1e donderdag van maart
In 2024 op 7 maart
Aangepast op 26 februari 20:50

Dag van de Doktersassistente

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De dokter mag dan levens redden en pijn verlichten, maar achter iedere dokter staat een ijzersterke en krachtige assistent. En waar we dokters altijd bedanken voor hun zorg krijgt deze ruggengraat van de praktijk zelden de erkenning die het verdient. Behalve op 2 maart. Dan is het namelijk de Dag van de Doktersassistent.

De Dag van de Doktersassistent is in het leven geroepen door, hoe kan het ook anders, de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten. Die belangenorganisatie grijpt de Dag aan om de beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Doktersassistenten krijgen van de huisarts een bloemetje of ander schouderklopje, en in de praktijk wordt doorgaans wat meer aandacht aan hun werk besteed. Vergelijk het met Nationale Secretaressedag, dat de toon zette voor Dagen als deze.

Meer informatie over deze Dag, inclusief wat er te vieren valt en welke media-aandacht de Dag krijgt, vindt u op de website van de organisator.

Wens iemand een Fijne Dag van de Doktersassistente!
Verwante Dagen

Wereld Bloeddonordag
14 juni
De schrijver van dit artikel weet nog goed dat zijn vader vroeger bloed ging geven. Oei oei oei, wat een bloed. Het leek wel die scène uit The Shining!

Internationale Dag van de Stem
16 april
Niet geheel verrassend, op de Internationale Dag van de Stem - of World Voice Day - wordt door otolaryngologisten (keel-, neus- en oorartsen) en stem-specialisten stilgestaan bij de stem, toch wel de steunpilaar van hun beroep.

Internationale Dag van de Ziekte van Crohn
19 mei
Het hebben van een onzichtbare ziekte zoals Crohn of Colitis is niet eenvoudig. Op 19 mei, Wereld IBD-dag, wordt er stilgestaan bij deze slopende en chronische ziekte.

2
maart

2 mrt

Eerdere edities:
In 2022: 3 maart
In 2021: 4 maart
In 2020: 5 maart
Deze site gebruikt Cookies.