7 maart

Dag van de Doktersassistente

7 maart - 135 dagen geleden elke 1e donderdag van maart
In 2025 op 6 maart
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van de Doktersassistente

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De dokter mag dan levens redden en pijn verlichten, maar achter iedere dokter staat een ijzersterke en krachtige assistent. En waar we dokters altijd bedanken voor hun zorg krijgt deze ruggengraat van de praktijk zelden de erkenning die het verdient. Behalve op 7 maart. Dan is het namelijk de Dag van de Doktersassistent.

De Dag van de Doktersassistent is in het leven geroepen door, hoe kan het ook anders, de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten. Die belangenorganisatie grijpt de Dag aan om de beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Doktersassistenten krijgen van de huisarts een bloemetje of ander schouderklopje, en in de praktijk wordt doorgaans wat meer aandacht aan hun werk besteed. Vergelijk het met Nationale Secretaressedag, dat de toon zette voor Dagen als deze.

Meer informatie over deze Dag, inclusief wat er te vieren valt en welke media-aandacht de Dag krijgt, vindt u op de website van de organisator.

Wens iemand een Fijne Dag van de Doktersassistente!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Verpleging
12 mei
Als het over de zorg gaat, gaat het vaak over topmannen die dikke salarissen binnenhalen. Of het gaat over artsen, anaesthesisten of cardiologen. Maar een minstens net zo grote kracht in de zorg ligt bij het hand-en-spandienst-personeel.

Wereld Psoriasisdag
29 oktober
Wereld Psoriasis Dag wordt ieder jaar op $datum wordt gehouden. De International Federation of Psoriasis Association (IFPA) gebruikt deze datum om wereldwijd aandacht te vragen voor deze ziekte, die niet alleen de huid maar ook de gewrichten aantast.

Internationale Dag van de Eerste Hulp
14 september
Begin september vieren we de Dag van de Eerste Hulp. Deze Dag is door de ultieme eerstehulporganisatie in het leven geroepen: Het Rode Kruis. Deze internationaal opererende gezondheidsorganisatie zijn degenen die altijd als eerste ter plaatse zijn bij calamiteiten.

7
maart

7 mrt

Eerdere edities:
In 2023: 2 maart
In 2022: 3 maart
In 2021: 4 maart
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.