2 maart

Dag van de Doktersassistente

2 maart - 97 dagen geleden elke 1e donderdag van maart
In 2024 op 7 maart
Aangepast op 26 februari 20:50

Dag van de Doktersassistente

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De dokter mag dan levens redden en pijn verlichten, maar achter iedere dokter staat een ijzersterke en krachtige assistent. En waar we dokters altijd bedanken voor hun zorg krijgt deze ruggengraat van de praktijk zelden de erkenning die het verdient. Behalve op 2 maart. Dan is het namelijk de Dag van de Doktersassistent.

De Dag van de Doktersassistent is in het leven geroepen door, hoe kan het ook anders, de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten. Die belangenorganisatie grijpt de Dag aan om de beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Doktersassistenten krijgen van de huisarts een bloemetje of ander schouderklopje, en in de praktijk wordt doorgaans wat meer aandacht aan hun werk besteed. Vergelijk het met Nationale Secretaressedag, dat de toon zette voor Dagen als deze.

Meer informatie over deze Dag, inclusief wat er te vieren valt en welke media-aandacht de Dag krijgt, vindt u op de website van de organisator.

Wens iemand een Fijne Dag van de Doktersassistente!
Verwante Dagen

Wereld Down-Syndroomdag
21 maart
Internationale Down-Syndroomdag vindt ieder jaar plaats op 21 maart. Dat is geen toeval: Mensen met het syndroom van Down hebben hun 21e chromosoom 3 keer.

Dag van de Misofonie
7 november
Niemand houdt ervan als er iemand in de bioscoop met een zak chips loopt te kraken. En smakken is voor de meeste mensen een vervelend geluid. Maar wat nu als je zó slecht tegen zulke omgevingsgeluiden kunt dat het je leven beïnvloedt?

Dag van het Werkplezier in de Zorg
31 januari
Het is niet altijd even gemakkelijk om te werken in de zorg, zeker nu niet. Juist nu de lontjes kort zijn krijgt het IC- en ziekenhuispersoneel regelmatig te maken met boze wappies en een structureel gebrek aan waardering én salaris.

2
maart

2 mrt

Eerdere edities:
In 2022: 3 maart
In 2021: 4 maart
In 2020: 5 maart
Deze site gebruikt Cookies.