18 november

Europese Dag van aandacht voor Antibiotica

18 november - over 107 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Europese Dag van aandacht voor Antibiotica

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Europese Commissie is met een flinke inhaalslag bezig als het gaat om het uitroepen van Dagen Van, en gaat de concurrentie aan met de Verenigde Naties. Het Europese onderdeel dat gaat over de preventie en controle van ziekten heeft namelijk 18 november uitgeroepen om aandacht te vragen aan Antibiotica.

Uit verschillende publicaties blijkt dat antibiotica uitstekend is voor het aanpakken van ziekten, maar dat het veelvuldig gebruik ervan slecht is voor de gezondheid. Tevens kunnen mensen resistent raken, waardoor de antibiotica niet meer werkt. Antibiotica is daarmee een geniaal idee, maar we moeten er wel mee oppassen.

En dat honoreren we dus vandaag, succes!

Wens iemand een Fijne Europese Dag van aandacht voor Antibiotica!
Verwante Dagen

Wereld Delierdag
13 maart
Een delier (of 'delirium') is een verwardheid die plotseling of na een lange opbouw kan ontstaan. Een delierpatiënt heeft vaak zelf niet in de gaten dat hij verward is, en dat kan voor behandelaars of mensen in de omgeving moeilijk werken.

Internationale Dag van de Nier
12 maart
Niet geheel verrassend wordt op de Internationale Dag van de Nier (World Kidney Day) aandacht besteed aan het belang van onze nieren, maar ook het tegengaan van het stijgende aantal nierziekten en aanverwante gezondheidsproblemen wereldwijd.

Dag van de Medicatieveiligheid
17 maart
Er is een reden waarom artsen zo veel verdienen en waarom uw zorgverzekering zo duur is. De juiste medicijnen zijn namelijk niet alleen duur om te ontwikkelen, maar ook het toedienen van precies de juiste hoeveelheden is een sinecuur werkje waar jaren aan medische training vooraf gaan.

18
november

18 nov

Deze site gebruikt Cookies.