18 november

Europese Dag van aandacht voor Antibiotica

aandacht18 november - over 36 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Europese Dag van aandacht voor Antibiotica

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Europese Commissie is met een flinke inhaalslag bezig als het gaat om het uitroepen van Dagen Van, en gaat de concurrentie aan met de Verenigde Naties. Het Europese onderdeel dat gaat over de preventie en controle van ziekten heeft namelijk 18 november uitgeroepen om aandacht te vragen aan Antibiotica.

Uit verschillende publicaties blijkt dat antibiotica uitstekend is voor het aanpakken van ziekten, maar dat het veelvuldig gebruik ervan slecht is voor de gezondheid. Zo worden kippen met antibiotica behandeld (voor het tegengaan van vogelgriep) maar krijgen wij deze indirect binnen. Daardoor kunnen mensen resistent raken, waardoor de antibiotica niet meer werkt. Antibiotica is daarmee fucking geniaal, maar we moeten er wel mee oppassen.

En dat honoreren we dus vandaag, succes!

Wens iemand een Fijne Europese Dag van aandacht voor Antibiotica!
Verwante Dagen

Dag van de Kraamzorg
13 september
We dachten eigenlijk dat de Dag van de Kraamzorg vol zou zitten met zwangere vrouwen, maar dat valt tegen. In werkelijkheid is het een ietwat droge congresdag, waarom professionals in de kraamzorg elkaar treffen om verhalen van het slagveld te vertellen.

Europese Dag van de Patiëntenrechten
9 april
We leven in tijden waarin we veel zorg nodig hebben. We worden ouder en dikker, dus we liggen straks veel meer en vaker in ziekenhuizen. We gaan meer naar de dokters, hebben toegang tot alle vormen van chirurgie, al dan niet cosmetisch.

Wereld ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) Dag
21 juni
ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose, een tamelijk zeldzame spierziekte die binnen 3 tot 5 jaar naar diagnose dodelijk is. Op deze Dag vragen ALS-stichtingen wereldwijd aandacht voor deze ziekte, en vragen zij voor meer begrip en financiën voor onderzoek.

Deze site gebruikt Cookies.