18 november

Europese Dag van aandacht voor Antibiotica

18 november - over 273 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Europese Dag van aandacht voor Antibiotica

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Europese Commissie is met een flinke inhaalslag bezig als het gaat om het uitroepen van Dagen Van, en gaat de concurrentie aan met de Verenigde Naties. Het Europese onderdeel dat gaat over de preventie en controle van ziekten heeft namelijk 18 november uitgeroepen om aandacht te vragen aan Antibiotica.

Uit verschillende publicaties blijkt dat antibiotica uitstekend is voor het aanpakken van ziekten, maar dat het veelvuldig gebruik ervan slecht is voor de gezondheid. Tevens kunnen mensen resistent raken, waardoor de antibiotica niet meer werkt. Antibiotica is daarmee een geniaal idee, maar we moeten er wel mee oppassen.

En dat honoreren we dus vandaag, succes!

Wens iemand een Fijne Europese Dag van aandacht voor Antibiotica!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Medische Dokter
7 november
De Dag van de Medische Fysica is een Dag die zich richt op het opleiden en voorlichten van doktoren en andere medische wetenschappers. De Dag wordt ieder jaar op 7 november gevierd.

Internationale Dag van het Rode Kruis (en de Rode Halve Maan)
8 mei
Jaarlijks wordt 8 mei de Dag van het Rode kruis georganiseerd. Niet geheel toevallig is 8 mei de geboortedatum van de oprichter van het Rode Kruis, Henri Dunant (overigens ook de eerste winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede).

Internationale Dag van de Borstkankerman
7 oktober
Borstkanker is een ziekte waarbij de aandacht voornamelijk naar vrouwen uitgaat. Er zijn echter ook veel mannen die aan de ziekte lijden. Daar heerst nog steeds een stigma op, en daar mag best eens wat aandacht voor komen.

Deze site gebruikt Cookies.