18 november

Europese Dag van aandacht voor Antibiotica

18 november - over 22 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28

Europese Dag van aandacht voor Antibiotica

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Europese Commissie is met een flinke inhaalslag bezig als het gaat om het uitroepen van Dagen Van, en gaat de concurrentie aan met de Verenigde Naties. Het Europese onderdeel dat gaat over de preventie en controle van ziekten heeft namelijk 18 november uitgeroepen om aandacht te vragen aan Antibiotica.

Uit verschillende publicaties blijkt dat antibiotica uitstekend is voor het aanpakken van ziekten, maar dat het veelvuldig gebruik ervan slecht is voor de gezondheid. Tevens kunnen mensen resistent raken, waardoor de antibiotica niet meer werkt. Antibiotica is daarmee een geniaal idee, maar we moeten er wel mee oppassen.

En dat honoreren we dus vandaag, succes!

Wens iemand een Fijne Europese Dag van aandacht voor Antibiotica!
Verwante Dagen

Wereld RSI-Dag
1 maart
Iedere jaar op de laatste dag van februari is het de Internationale Dag tegen RSI. Repetitive Strain Injuries, RSI, kan voorkomen als men continu repetitieve handelingen verricht, zoals de hele dag typen op een toetsenbord (zoals de makers van deze website).

Wereld Reumadag
12 oktober
Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving.

Wereld Bloeddonordag
14 juni
De schrijver van dit artikel weet nog goed dat zijn vader vroeger bloed ging geven. Oei oei oei, wat een bloed. Het leek wel die scène uit The Shining!

18
november

18 nov

Deze site gebruikt Cookies.