6 oktober

Wereld Stomadag

6 oktober - 71 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 24 september 23:32

Wereld Stomadag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het is makkelijk grappen te maken over stoma's, maar in werkelijkheid is leven met een stoma een lastige opgave. En helaas wordt er nog steeds met veel onbegrip op gereageerd.

Belangrijke operatie
Misschien niet geheel onverrassend, maar Wereld Stomadag is in het leven geroepen om mensen met een stoma een hart onder de riem te steken. De Dag moet bewustwording creëren over de belangrijke operatie die vele patiënten van darmkanker, leverziektes en de Ziekte van Krohn kunnen genezen. Het is daarom belangrijk dat er meer aandacht komt voor deze operatie en het leven dat deze mensen na afloop leiden.

UOA
Wereld Stomadag werd in 2012 voor het eerst georganiseerd. De Dag is in het leven geroepen door de United Ostomy Associations, uit de VS. Daar hebben, volgens de organisatie, maar liefst 1.000.000 mensen een stoma, en worden er 130.000 stoma-operaties per jaar uitgevoerd. Over de stoma kunt u bij de Ostomy Org. meer info vinden.

Kijk op www.Ostomy.org voor meer informatie over de Dag zelf.

Verwante Dagen

Dag van de Gezonde Leefstijl
24 juni
Gezond leven is makkelijker gezegd dan gedaan. Vet voedsel, bankhangen en weinig sporten liggen overal op de loer, en wie er tegenwoordig nog tijd heeft om actief met een gezonde leefstijl bezig te zijn is eerder regel dan uitzondering.

Internationale Dag tegen Alzheimer
21 september
Op 21 september ieder jaar staat de wereld stil bij mensen die aan Alzheimer lijden, een ziekte die geheugenverlies veroorzaakt, en die vooral bij ouderen voorkomt.

Wereld Lepradag
28 januari
Iedere laatste zondag van januari staat de wereld stil bij patiënten van lepra, een medische zenuwaandoening die wordt veroorzaakt door een bacterie, en verschillende delen van het lichaam kan beïnvloeden.

Deze site gebruikt Cookies.