1 oktober

Wereld Stomadag

1 oktober - 57 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 september 16:31

Wereld Stomadag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het is makkelijk grappen te maken over stoma's, maar in werkelijkheid is leven met een stoma een lastige opgave. En helaas wordt er nog steeds met veel onbegrip op gereageerd. Op 1 oktober is het Wereld Stomadag, bedoeld om het stigma rondom de behandeling weg te nemen en om patiënten die ermee te maken hebben een hart onder de riem te steken. De Dag moet bewustwording creëren over de belangrijke behandeling die vele patiënten van darmkanker, leverziektes en de ziekte van Crohn kan helpen.. Het is daarom belangrijk dat er meer aandacht komt voor stoma's en het leven dat deze mensen ermee leiden.

UOA
Wereld Stomadag werd in 2012 voor het eerst georganiseerd. De Dag is in het leven geroepen door de United Ostomy Associations, uit de VS. Daar hebben, volgens de organisatie, maar liefst een miljoen mensen een stoma, en worden er 130.000 stoma-operaties per jaar uitgevoerd. Over de stoma kunt u bij de Ostomy Org. meer info vinden. Specifiek in deze sectie vindt u meer.

Wens iemand een Fijne Wereld Stomadag!
Verwante Dagen

Dag van de Overprikkeling
23 juni
Binnen onze redactie hebben we helaas enige ervaring met hersenschuddingen en hoe moeilijk het in dat geval is om met overprikkeling om te gaan. We begrijpen daarom als geen ander welke problemen hierbij om de hoek komen kijken.

Dag van de Zorg
15 mei
Juist nu in coronatijd is de zorg van het grootste belang. Al jaren wordt er in België een complete Dag gewijd aan ziekenverzorgers. Helaas werd de Dag door de coronacrisis eerder nog uitgesteld, maar in 2022 gaat die gewoon weer door.

Wereld Vitiligodag
25 juni
Vitiligo is een huidaandoening die voorkomt bij ongeveer van procent van alle mensen. Dat lijkt niet veel, maar op 17 miljoen Nederlanders zijn dat er nog steeds maar liefst 170.

1
oktober

1 okt

Eerdere edities:
In 2019: 5 oktober
In 2018: 6 oktober
In 2017: 7 oktober
Deze site gebruikt Cookies.