7 oktober

Wereld Stomadag

7 oktober - over 124 dagen elke 1e zaterdag van oktober
In 2024 op 5 oktober
Aangepast op 10 december 15:24

Wereld Stomadag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het is makkelijk grappen te maken over stoma's, maar in werkelijkheid is leven met een stoma een lastige opgave. En helaas wordt er nog steeds met veel onbegrip op gereageerd. Op 7 oktober is het Wereld Stomadag, bedoeld om het stigma rondom de behandeling weg te nemen en om patiënten die ermee te maken hebben een hart onder de riem te steken. De Dag moet bewustwording creëren over de belangrijke behandeling die vele patiënten van darmkanker, leverziektes en de ziekte van Crohn kan helpen.. Het is daarom belangrijk dat er meer aandacht komt voor stoma's en het leven dat deze mensen ermee leiden.

UOA
Wereld Stomadag werd in 2012 voor het eerst georganiseerd. Sindsdien wordt die iedere eerste zaterdag van oktober gehouden. De Dag is in het leven geroepen door de United Ostomy Associations, uit de VS. Daar hebben, volgens de organisatie, maar liefst een miljoen mensen een stoma, en worden er 130.000 stoma-operaties per jaar uitgevoerd. Over de stoma kunt u bij de Ostomy Org. meer info vinden. Specifiek in deze sectie vindt u meer.

Wens iemand een Fijne Wereld Stomadag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict
27 april
In een ideale wereld zou de verdeling tussen mannen en vrouwen in de techsector volledig gelijk zijn. Maar helaas is dat lang niet altijd het geval, en daarom zijn er Dagen zoals de Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict.

Nationale Spijbeldag voor Volwassenen
2 juni
Geef eens toe: hoe vaak denkt u er niet over om eens lekker een dagje te spijbelen? Om die wekker uit te zetten en u nog eens lekker om te draaien, rustig wakker te worden met een goede bak koffie en dan lekker de hele dag niet aan werk denken?

Europese Dag van de Beroerte
9 mei
Ja, we weten het. Er is al een Dag van de Beroerte. In oktober. Klopt helemaal. U heeft een oplettend oog als u dat heeft gezien. Maar wat u dan waarschijnlijk niet heeft gezien, is dat de Dag van de Beroerte in oktober internationaal is.

7
oktober

7 okt

Eerdere edities:
In 2022: 1 oktober
In 2019: 5 oktober
In 2018: 6 oktober
Deze site gebruikt Cookies.