7 oktober

Wereld Stomadag

7 oktober - 58 dagen geleden elke 1e zaterdag van oktober
In 2024 op 5 oktober
Aangepast op 10 december 15:24

Wereld Stomadag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het is makkelijk grappen te maken over stoma's, maar in werkelijkheid is leven met een stoma een lastige opgave. En helaas wordt er nog steeds met veel onbegrip op gereageerd. Op 7 oktober is het Wereld Stomadag, bedoeld om het stigma rondom de behandeling weg te nemen en om patiënten die ermee te maken hebben een hart onder de riem te steken. De Dag moet bewustwording creëren over de belangrijke behandeling die vele patiënten van darmkanker, leverziektes en de ziekte van Crohn kan helpen.. Het is daarom belangrijk dat er meer aandacht komt voor stoma's en het leven dat deze mensen ermee leiden.

UOA
Wereld Stomadag werd in 2012 voor het eerst georganiseerd. Sindsdien wordt die iedere eerste zaterdag van oktober gehouden. De Dag is in het leven geroepen door de United Ostomy Associations, uit de VS. Daar hebben, volgens de organisatie, maar liefst een miljoen mensen een stoma, en worden er 130.000 stoma-operaties per jaar uitgevoerd. Over de stoma kunt u bij de Ostomy Org. meer info vinden. Specifiek in deze sectie vindt u meer.

Wens iemand een Fijne Wereld Stomadag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Verpleging
12 mei
Als het over de zorg gaat, gaat het vaak over topmannen die dikke salarissen binnenhalen. Of het gaat over artsen, anaesthesisten of cardiologen. Maar een minstens net zo grote kracht in de zorg ligt bij het hand-en-spandienst-personeel.

Internationale Dag van de Clusterhoofdpijn
21 maart
Weinig dingen kunnen zo pijnlijk zijn als een snoeiharde hoofdpijn, en sommige van die hoofdpijnen zijn niet zomaar met een paracetamolletje op te lossen.

Nationale Spijbeldag voor Volwassenen
2 juni
Geef eens toe: hoe vaak denkt u er niet over om eens lekker een dagje te spijbelen? Om die wekker uit te zetten en u nog eens lekker om te draaien, rustig wakker te worden met een goede bak koffie en dan lekker de hele dag niet aan werk denken?

7
oktober

7 okt

Eerdere edities:
In 2022: 1 oktober
In 2019: 5 oktober
In 2018: 6 oktober
Deze site gebruikt Cookies.