Wie is er verantwoordelijk voor een vliegtuig dat neerstort? Of de schade die daarbij ontstaat aan huizen op de grond? In de lucht heb je te maken met een hoop factoren: de nationaliteit van het vliegtuig, het land van opstijgen én bestemming, de nationaliteit van de passagiers, het luchtruim... Er komen gecompliceerde vraagstukken kijken als het gaat om vliegtuigen en -reizen. In Nederland is een heel peloton advocaten en juristen gespecialiseerd in precies die vragen, en speciaal voor hen is er de Dag van het Luchtrecht.
Die vindt dit jaar plaats op 10 december. Het is een bijeenkomst van professionals die op één of andere manier bezig zijn met dit vraagstuk, die er workshops kunnen volgen en meer kunnen leren over hun vak. De Dag werd in 2017 hervat nadat die in 2015 werd afgeschaft. Dat gebeurde toen vanwege de gebeurtenissen rondom MH17, dat op dat moment nog te vers in het geheugen lag.
De Dag wordt georganiseerd door belangenvereniging Dutch Aviation. De kosten om mee te mogen discussiëren zijn 150 euro (koffie en thee inclusief!). Het hele programma, en alle overige informatie, is te vinden op www.dutchaviation.nl.
Geef het maar toe: Ook u zit vaak genoeg op de klok te kijken tijdens het werk. Die laatste twee uurtjes, die 4-uursdip, daar heeft u soms helemaal geen zin in.
De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid op het Werk, onder de Engelse naam bekend als World Day for Safety and Health at Work.
De flexmedewerker is de ruggengraat van de Nederlandse economie en verdient meer aandacht dan ze krijgen. Veel bedrijven zijn nergens zonder deze knappe koppen.
10 december
10 dec
Eerdere edities: In 2018: 10 december In 2017: 22 juni In 2016: 27 juni