29 april

Internationale Dag van de Immunologie

29 april - 218 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 27 april 17:44

Internationale Dag van de Immunologie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Je zou denken dat als je in deze onzekere periode over één onderwerp wel een themadag zou kunnen optuigen, dat het dan wel immunologie zou zijn. Maar helaas. De Internationale Dag van de Immunologie op 29 april is zelfs in 2020 niet gericht op het coronavirus, en draait om het vragen voor aandacht voor 'de immuniteitsleer tegen infectie, autoimmuniteit en kanker. Geen woord over het coronavirus, geen boe over de groepsimmuniteit van Rutte, geen bah voor de wereldwijde focus op volksgezondheid... Gewoon een doorsnee Dag om aandacht te vragen voor een onderwerp.

Tijdens deze Dag worden allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het versterken van de immunologie en zo de bescherming tegen allerlei ziektes tegen te gaan. Immunologie-organisaties wereldwijd zijn hier mee bezig. In Nederland weten we er echter nog even niets van.

Voor de Dag in 2010 is destijds een korte film gemaakt: The Immunology Knight. Geweldig prozisch werkje over een soort Batman van de immunologie. Bekijk 'em hier op Youtube.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Immunologie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Huisarts
19 mei
De Dag van de Huisarts is opgericht in 2010 en wordt sindsdien ieder jaar gevierd op 19 mei om aandacht te vragen voor het nobele en belangrijke beroep van de huisarts.

Nationale Buitenlesdag
7 april
Buiten les krijgen is niet alleen goed voor de leerprestaties van de kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Daarom willen steeds meer leerkrachten vaker met hun leerlingen naar buiten.

Dag van de Revalidatiezorg
24 maart
Artsen en verpleegkundigen krijgen vaak (terecht) veel aandacht, maar als hun werk erop zit begint het genezingsproces van de patiënt pas echt. Revalideren van een ziekte of ongeluk kan lang duren, en de groep helpers die het dan oppakt zijn essentieel voor de patiënt.

29
april

29 apr

Deze site gebruikt Cookies.