29 april

Internationale Dag van de Immunologie

aandacht29 april - 200 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Immunologie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ieder jaar op 29 april wordt wereldwijd de Dag van de Immunologie gevierd. Immunologie is de 'leer van het immuun zijn tegen ziekte', en is in het leven geroepen om publieke aandacht te vragen voor immunologie 'als basis voor individuele gezondheid'. Dat betekent dat immunologie gebruikt kan worden om het lichaam sterker te maken tegen ziektes.

Tijdens deze Dag worden allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het versterken van de immunologie en zo de bescherming tegen allerlei ziektes tegen te gaan. Immunologie-organisaties wereldwijd zijn hier mee bezig. In Nederland weten we er echter nog even niets van.

Voor de Dag in 2010 is destijds een korte film gemaakt: The Immunology Knight. Geweldig prozisch werkje over een soort Batman van de immunologie. Bekijk 'em hier op Youtube.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Immunologie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Mondverzorging
20 maart
Tandpijn is na oorpijn en migraine misschien wel de ergste pijn die je kunt hebben, dus een goed gebit is van levensbelang. De Internationale Dag van de Mondgezondheid is in het leven geroepen om daar aandacht voor te vragen, u te leren hoe u goed moet poetsen/flossen/spoelen, én om stil te staan bij mensen die geen toegang hebben tot goede mondzorg.

Europese Dag van Gilles de la Tourette
7 juni
De meeste mensen denken bij Tourette al snel aan iemand die onophoudelijk vloekt. En hoewel dat één van de symptomen van de aandoening kan zijn beslaat Tourette nog veel meer.

Internationale Dag van de Eerste Hulp
14 september
Begin september vieren we de Dag van de Eerste Hulp. Deze Dag is door de ultieme eerstehulporganisatie in het leven geroepen: Het Rode Kruis. Deze internationaal opererende gezondheidsorganisatie zijn degenen die altijd als eerste ter plaatse zijn bij calamiteiten.

29
april

29 apr

Deze site gebruikt Cookies.