29 april

Internationale Dag van de Immunologie

aandacht29 april - 57 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Immunologie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ieder jaar op 29 april wordt wereldwijd de Dag van de Immunologie gevierd. Immunologie is de 'leer van het immuun zijn tegen ziekte', en is in het leven geroepen om publieke aandacht te vragen voor immunologie 'als basis voor individuele gezondheid'. Dat betekent dat immunologie gebruikt kan worden om het lichaam sterker te maken tegen ziektes.

Tijdens deze Dag worden allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het versterken van de immunologie en zo de bescherming tegen allerlei ziektes tegen te gaan. Immunologie-organisaties wereldwijd zijn hier mee bezig. In Nederland weten we er echter nog even niets van.

Voor de Dag in 2010 is destijds een korte film gemaakt: The Immunology Knight. Geweldig prozisch werkje over een soort Batman van de immunologie. Bekijk 'em hier op Youtube.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Immunologie!
Verwante Dagen

Wereld Stotterdag
22 oktober
Alhoewel er wereldwijd meer dan 60 miljoen mensen stotterproblemen hebben, weten te weinig mensen wat het probleem precies inhoudt, zo zegt de ISA (International Stutter Association).

Wereld Malariadag
25 april
Malaria is een tropische infectieziekte die wordt overgebracht door muggen. Per jaar worden zo'n 300 tot 500 miljoen mensen ziek door de infectie, en sterven er zo'n 1 tot 3 miljoen mensen aan, grotendeels jonge kinderen.

Dag van de Doktersassistente
7 maart
De Dag van de Doktersassistente is elk jaar op de 1e donderdag van maart. Om de doktersassistente in het zonnetje te zetten. Een beetje commercieel en nageaapt van secretaressedag, maar toch.

Deze site gebruikt Cookies.