29 april

Internationale Dag van de Immunologie

aandacht29 april - 141 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Immunologie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ieder jaar op 29 april wordt wereldwijd de Dag van de Immunologie gevierd. Immunologie is de 'leer van het immuun zijn tegen ziekte', en is in het leven geroepen om publieke aandacht te vragen voor immunologie 'als basis voor individuele gezondheid'. Dat betekent dat immunologie gebruikt kan worden om het lichaam sterker te maken tegen ziektes.

Tijdens deze Dag worden allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het versterken van de immunologie en zo de bescherming tegen allerlei ziektes tegen te gaan. Immunologie-organisaties wereldwijd zijn hier mee bezig. In Nederland weten we er echter nog even niets van.

Voor de Dag in 2010 is destijds een korte film gemaakt: The Immunology Knight. Geweldig prozisch werkje over een soort Batman van de immunologie. Bekijk 'em hier op Youtube.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Immunologie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Rode Kruis (en de Rode Halve Maan)
8 mei
Jaarlijks wordt 8 mei de Dag van het Rode kruis georganiseerd. Niet geheel toevallig is 8 mei de geboortedatum van de oprichter van het Rode Kruis, Henri Dunant (overigens ook de eerste winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede).

Internationale Dag van de Seksuele Gezondheid
4 september
We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat seks hartstikke leuk is, maar er kleven ook risico's aan. Seksuele ziektes zijn een veelvoorkomend probleem, maar lang niet iedereen durft daar even makkelijk over te praten.

Wereld Reumadag
12 oktober
Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving.

29
april

29 apr

Komende Dagen
Wereld Bamboedag
Wereld Bamboedag
18 september
Dag van de Diëtist
Dag van de Diëtist
19 september
Dag van de Leid(st)er
Dag van de Leid(st)er
19 september
Deze site gebruikt Cookies.