29 april

Internationale Dag van de Immunologie

29 april - 97 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 27 april 17:44

Internationale Dag van de Immunologie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Je zou denken dat als je in deze onzekere periode over één onderwerp wel een themadag zou kunnen optuigen, dat het dan wel immunologie zou zijn. Maar helaas. De Internationale Dag van de Immunologie op 29 april is zelfs in 2020 niet gericht op het coronavirus, en draait om het vragen voor aandacht voor 'de immuniteitsleer tegen infectie, autoimmuniteit en kanker. Geen woord over het coronavirus, geen boe over de groepsimmuniteit van Rutte, geen bah voor de wereldwijde focus op volksgezondheid... Gewoon een doorsnee Dag om aandacht te vragen voor een onderwerp.

Tijdens deze Dag worden allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het versterken van de immunologie en zo de bescherming tegen allerlei ziektes tegen te gaan. Immunologie-organisaties wereldwijd zijn hier mee bezig. In Nederland weten we er echter nog even niets van.

Voor de Dag in 2010 is destijds een korte film gemaakt: The Immunology Knight. Geweldig prozisch werkje over een soort Batman van de immunologie. Bekijk 'em hier op Youtube.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Immunologie!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Zwangerschapsmisselijkheid
15 mei
Ernstige zwangerschapsmisselijkheid of Hyperemesis Gravidarum kan heel vervelend zijn en heeft naast een grote impact op je lichaam, ook een grote impact op je geest.

Dag van de Gezonde Buurt
12 september
Geef maar toe: uw goede voornemens zijn inmiddels hopeloos in de soep gelopen, toch? Die van ons in ieder geval wel; in plaats van drie keer per week hardlopen eten we weer ieder weekend twee zakken Dorito's leeg.

Internationale Dag van de Witte Stok
15 oktober
Blinden hebben witte stokken. Dus mogen we aannemen dat de Dag van de Witte Stok een Dag is waar blinden centraal staan. En warempel, het blijkt ook zo te zijn.

29
april

29 apr

Deze site gebruikt Cookies.