16 mei

Dag van de Zeesleepvaart

16 mei - 80 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 7 juni 17:52

Dag van de Zeesleepvaart

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Let op: de Dag van de Bouw 2020 is vanwege het coronavirus geannuleerd.

Wie een beetje nautisch is ingesteld en op 16 mei nog een middag niks te doen heeft zit in Maassluis goed. Daar vindt op die datum namelijk de Dag van de Zeesleepvaart plaats. Die Dag is een feestelijk evenement waarbij allerlei activiteiten worden georganiseerd rondom sleepboten en hun werk.

Tijdens de Dag van de Zeesleepvaart wordt er onder andere een vlootschouw gehouden waarbij schepen uit te haven wegvaren. Uiteraard zijn veel boten van dichtbij te bekijken, maar zijn er ook allerlei demonstraties van oude ambachten te zien zoals touwslagerij en scheepslampen maken.

Het hele programma van de Dag van de Zeesleepvaart is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zeesleepvaart!
Verwante Dagen

Dag van de Stilte
25 oktober
Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. Op de laatste zondag in oktober, als de wintertijd in gaat, eren we deze universele stilte.

Internationale Dag van Solidariteit met Antifascistische Gevangenen
25 juli
Deze Dag, die in 2014 is uitgeroepen tot Dag van de solidariteit met Jock Palfreeman – een Australische man die in Bulgarije een straf van twintig jaar uitzit omdat hij twee Roma-mannen had verdedigd tegen een aanval van fascistische voetbalvandalen, is bedoeld om de grenzen te doorbreken en een internationaal antwoord tegen het fascisme te formuleren.

Wereld Verteldag
20 maart
Wereld Verteldag is een Dag die draait om verhalen, en dan vooral om verhalen die mondeling aan elkaar worden doorgegeven. De Dag is niet alleen bedoeld voor het vertellen van mooie sprookjes, maar er zit ook een diepere gedachte achter waarin we stilstaan bij hoe belangrijk het doorvertellen van verhalen is vanuit een antropologisch perspectief.

16
mei

16 mei

Eerdere edities:
In 2019: 8 juni
In 2017: 20 mei
Deze site gebruikt Cookies.