23 januari

Dag van de Voorschool

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht23 januari 2019 - 392 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 januari 11:38

Dag van de Voorschool

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Kinderen hebben er soms veel baat bij als zij naar de voorschool kunnen. Dat is een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf waar zij al lerend kunnen spelen. De gemeente Amsterdam houdt op 23 januari een speciale Dag voor dit initiatief, dat vooral in onze hoofdstad erg populair is. Tijdens de Dag van de Voorschool kunnen ouders én kinderen komen kijken of zo'n voorschool iets voor hen is.

De Dag is bedoeld om te ontdekken wat een voorschool inhoudt, hoe dat werkt en of het is voor hun kind is. Dit jaar probeert de voorschool overigens ook de 'vroegschool' bij het initiatief te betrekken, maar laten we het vooral niet te ingewikkeld maken...

Meer informatie is onder andere te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Voorschool!
Verwante Dagen

Dag van het Zwemonderwijs
20 april
Zwemmen is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Een ongetraind persoon zinkt als een baksteen als hij nog nooit in contact is gekomen met water.

Dag van de Leerplicht
21 maart
In Nederland heeft iedereen het recht om naar school te gaan, en maar goed ook. Maar daar staat echter ook een plicht tegenover om tot je 16e je educatie te volgen.

Dag van de Leid(st)er
17 september
De Dag van de Leid(st)er is in 2002 opgericht door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang - destijds heette het de Dag van de Leid(st)er en Gastouder.

23
januari

23 jan

Eerdere edities:
In 2019: 23 januari
In 2018: 31 januari
In 2017: 12 april
Deze site gebruikt Cookies.