11 juni

Dag van de Trainingsacteur

11 juni - 127 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 11 juni 08:40


Categorie:
37-suitcase Carriere

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Sommige acteurs dromen van het grote toneel. Van een volle zaal in Carré, van het witte doek, van grote blockbusters en misschien, héél misschien, een rol in Hollywood zoals slechts een handjevol Nederlanders zoals Carice of Rutger dat kunnen. Maar voor de meeste acteurs is het leven wat pragmatischer. Die verdienen hun brood als trainingsacteur. Niks mis mee, maar het mist de panache en de waardering die je misschien zou hopen. Juist daarvoor is 11 juni de Dag van de Trainingsacteur, om deze beroepsgroep in het zonnetje te zetten.

De Dag is in het leven geroepen door de Nederlandse Vereniging van Trainingsacteur, de belangenvereniging van deze beroepsgroep. Een trainingsacteur is een acteur die rampscenario's naspeelt, of die rollenspellen doet tijdens een coachingstraject. Erg belangrijk, want die traint anders die BHV'ers en nieuwe werknemers? Tijdens deze Dag komen zij samen om over het vak te praten, en om daar meer over te leren. Tijdens het congres gaat het bijvoorbeeld over virtual reality, bloggen en het schrijven van regiescenes. Interessant!

Meer informatie is hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Trainingsacteur!
Verwante Dagen

Werelddag voor Maatschappelijk Werk
19 maart
World Social Work Day is op $datum. Het is de belangrijkste dag in het jaar waarop maatschappelijk werkers wereldwijd samenkomen om de prestaties van het beroep te vieren en de themaboodschap over te brengen naar hun gemeenschappen, werkplekken en hun regeringen om het bewustzijn van de bijdragen aan het sociale werk en de behoefte aan verdere actie te vergroten.

Dag van de Triagist
26 september
Triagisten zijn werkers die het niet makkelijk hebben. Immer ondergewaardeerd, altijd in de schaduw, maar essentieel en potentieel levensreddend. Een 'triagist' is iemand die bepaalt hoe belangrijk een telefoontje is wanneer je 's nachts of in het weekend naar een huisarts of andere hulpdienst belt.

Dag van de Schoonmaker
14 juni
De schoonmaker is zo iemand die je niet ziet als hij zijn werk goed doet, maar die onmisbaar is in iedere organisatie en ruimte. Vanaf dit jaar is 14 juni de Dag van de Schoonmaker, volgens organisatoren HECTAS en Hago om de 'tienduizenden' schoonmakers de waardering te geven die zij verdienen - vaak achter de schermen.

Deze site gebruikt Cookies.