11 juni

Dag van de Trainingsacteur

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
11 juni 2019 - 259 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 11 juni 08:40


Categorie:
37-suitcase Carriere

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Sommige acteurs dromen van het grote toneel. Van een volle zaal in Carré, van het witte doek, van grote blockbusters en misschien, héél misschien, een rol in Hollywood zoals slechts een handjevol Nederlanders zoals Carice of Rutger dat kunnen. Maar voor de meeste acteurs is het leven wat pragmatischer. Die verdienen hun brood als trainingsacteur. Niks mis mee, maar het mist de panache en de waardering die je misschien zou hopen. Juist daarvoor is 11 juni de Dag van de Trainingsacteur, om deze beroepsgroep in het zonnetje te zetten.

De Dag is in het leven geroepen door de Nederlandse Vereniging van Trainingsacteur, de belangenvereniging van deze beroepsgroep. Een trainingsacteur is een acteur die rampscenario's naspeelt, of die rollenspellen doet tijdens een coachingstraject. Erg belangrijk, want die traint anders die BHV'ers en nieuwe werknemers? Tijdens deze Dag komen zij samen om over het vak te praten, en om daar meer over te leren. Tijdens het congres gaat het bijvoorbeeld over virtual reality, bloggen en het schrijven van regiescenes. Interessant!

Meer informatie is hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Trainingsacteur!
Verwante Dagen

Dag van de Betaalde Liefde
15 februari
Als 14 februari de Dag van de Liefde is, dan is de Dag erna die van de Betaalde Liefde. Waar die Dag over gaat, laat zich raden. Valentijnsdag is een leuk haakje voor de beroepsgroep van professionele sekswerkers om hun carrière eens in een beter daglicht te zetten, want er hangt nog steeds een negatief stigma rondom prostitutie.

Internationale Dag van het Maatschappelijk Werk
17 maart
World Social Work Day is op $datum. Het is de belangrijkste dag in het jaar waarop maatschappelijk werkers wereldwijd samenkomen om de prestaties van het beroep te vieren en de themaboodschap over te brengen naar hun gemeenschappen, werkplekken en hun regeringen om het bewustzijn van de bijdragen aan het sociale werk en de behoefte aan verdere actie te vergroten.

Dag van de Schoonmaker
15 juni
De schoonmaker is zo iemand die je niet ziet als hij zijn werk goed doet, maar die onmisbaar is in iedere organisatie en ruimte. Sinds 2015 is $datum de Dag van de Schoonmaker, volgens organisatoren HECTAS en Hago om de 'tienduizenden' schoonmakers de waardering te geven die zij verdienen - vaak achter de schermen.

11
juni

11 jun

Eerdere edities:
In 2019: 11 juni
Komende Dagen
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
29 februari
Deze site gebruikt Cookies.