26 september

Dag van de Triagist

26 september - over 67 dagen elk jaar op de laatste donderdag van september
In 2025 op 25 september
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van de Triagist

Categorie:
37-suitcase Carriere

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Triagisten zijn werkers die het niet makkelijk hebben. Immer ondergewaardeerd, altijd in de schaduw, maar essentieel en potentieel levensreddend. Een 'triagist' is iemand die bepaalt hoe belangrijk een telefoontje is wanneer je 's nachts of in het weekend naar een huisarts of andere hulpdienst belt. Ze evalueren de ernst van de melding en bepalen zo of er een ambulance moet uitrukken of je gewoon een aspirientje moet slikken. De laatste donderdag van september. Dan is het namelijk de Dag van de Triagist.

Die Dag is uitgeroepen door de Commissie Triagisten van de Nederlandse Vereniging voor Doktersassistenten. Die wil iedere laatste donderdag van september de Dag vieren, om te kijken naar hoe belangrijk het werk van de triagist is voor de samenleving, wat zo iemand doet, en hoe belangrijk dat is voor de volksgezondheid. Op die Dag kunt u dus veel voorlichting verwachten, veel kennis opdoen, maar ook triagisten in uw omgeving eens bedenken voor hun belangrijke werk.

Meer informatie is onder andere hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Triagist!
Verwante Dagen

Nationale Collegadag
7 april
We zouden inmiddels bijna vergeten zijn wat collega's precies zijn. Het lijkt iets van vroeger; mensen die we alleen zien als we aan het werk zijn, en daar buiten nooit.

Dag van de Betaalde Liefde
15 februari
Als 14 februari de Dag van de Liefde is, dan is de Dag erna die van de Betaalde Liefde. Waar die Dag over gaat, laat zich raden. Valentijnsdag is een leuk haakje voor de beroepsgroep van professionele sekswerkers om hun carrière eens in een beter daglicht te zetten, want er hangt nog steeds een negatief stigma rondom prostitutie.

Internationale Dag van het Maatschappelijk Werk
19 maart
World Social Work Day is op $datum. Het is de belangrijkste dag in het jaar waarop maatschappelijk werkers wereldwijd samenkomen om de prestaties van het beroep te vieren en de themaboodschap over te brengen naar hun gemeenschappen, werkplekken en hun regeringen om het bewustzijn van de bijdragen aan het sociale werk en de behoefte aan verdere actie te vergroten.

26
september

26 sep

Eerdere edities:
In 2023: 28 september
In 2022: 29 september
In 2021: 30 september
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.