29 mei

Dag van de Multifunctionele Landbouw

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
29 mei 2019 - 407 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 8 mei 18:05


Categorie:
136-tractor Landbouw

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Vroeger was landbouw nog simpel. Je stopte wat piepers in de grond, haalde die er na een half jaar weer uit, verkocht dat, en herhaalde dat jaar en in jaar oud om zo een gezond boerenbedrijf op te bouwen. Maar niet langer. Door allerlei oorzaken hebben boeren het financieel moeilijk, en ondertussen krijgen ze ook een belangrijkere rol in de maatschappij. Ze combineren steeds vaker hun landbouwwerk met andere nevenactiviteiten, zoals het runnen van een winkel, een kinderopvang, of een camping. Dat hele proces staat centraal op de Dag van de Multifunctionele Landbouw, op 29 mei.

De Dag van de Multifunctionele Landbouw is een bijeenkomst voor iedere ondernemer in de agrarische sector die meer wil leren over het uitbreiden van zijn of haar bedrijf. Tijdens de Dag zijn er allerlei workshops te volgen of kunnen de aanwezigen naar sprekers luisteren voor tips en om nieuwe inspiratie op te doen. Ook worden er 'nieuwe monitoringscijfers gepresenteerd', hoogstwaarschijnlijk (het is blijkbaar zo vanzelfsprekend dat de website geen verdere uitleg geeft) gaat het om de omzet het het aantal deelnemers in de sector.

Informatie over de Dag is te vinden op onder andere deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Multifunctionele Landbouw!
Verwante Dagen

Dag van de Westlandse Tuinbouw
4 november
Het Westland is één van de dingen waar we in Nederland het meest trots op mogen zijn. Grote kassen vol groente en fruit, gekweekt in een land dat vaak veel te koud is voor zulk lekkers, dat is een staaltje moderne argicultuur waar we een diepe buiging voor mogen maken.

Internationale Dag van de Boerin
15 oktober
Boerinnen zijn sleutelfiguren voor het slagen van de transformatie van economische, omgevings- en sociale veranderingen binnen de agrarische sector. Maar in de wereld is er maar mondjesmaat geld, zorg, en onderwijs voor boerinnen, die als belangrijke spil in het boerenbedrijf fungeren.

Dag van de Boerin
12 september
'De boer' staat altijd in de schijnwerper als de noest arbeidende agrariër die voor dag en dauw opstaat om de Nederlandse melkplas te vergroten en de veestapel op te hopen.

29
mei

29 mei

Eerdere edities:
In 2019: 29 mei
Deze site gebruikt Cookies.