12 september

Dag van de Boerin

12 september - 10 dagen geleden elke 2e zaterdag van september
In 2021 op 11 september
Aangepast op 22 november 11:31

Dag van de Boerin

Categorie:
136-tractor Landbouw

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

'De boer' staat altijd in de schijnwerper als de noest arbeidende agrariër die voor dag en dauw opstaat om de Nederlandse melkplas te vergroten en de veestapel op te hopen. Maar achter elke succesvolle man staat een belangrijke vrouw: de boerin. En die krijgt doorgaans niet de eer die zij verdient. Naast meewerken in de boerderij zorgt de boerin ook vaak dat het gezin draaiende wordt gehouden, een vaak minstens zo zware taak die lang niet altijd de juist erkenning krijgt. Om ook de boerinnen in het zonnetje te zetten is de tweede zaterdag van september de Dag van de Boerin.

Tijdens de Dag van de Boerin worden boerinnen op hun eigen boerderij eens goed verwend. Een bloemetje (van eigen land), een extra bedankje, en gewoon eens een dag uitrusten, juist om te laten zien hoe belangrijk deze mensen in het boerenleven zijn. Sinds vorig jaar wordt ook de 'boerinnenswap' gedaan, waarin boerinnen zelf een verwenpakket maken en dat via de organisatie achter de Dag naar andere boerinnen wordt gestuurd.

De Dag van de Boerin is in 2009 in het leven geroepen en leeft sindsdien sterk op sociale media. Informatie is dan ook te vinden op Facebook.

Wens iemand een Fijne Dag van de Boerin!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Boerin
15 oktober
Boerinnen zijn sleutelfiguren voor het slagen van de transformatie van economische, omgevings- en sociale veranderingen binnen de agrarische sector. Maar in de wereld is er maar mondjesmaat geld, zorg, en onderwijs voor boerinnen, die als belangrijke spil in het boerenbedrijf fungeren.

Dag van de Agrarische Medewerker
15 augustus
We hebben dit jaar veel gehoord over de boeren. Een beetje té veel, als u het ons vraagt. Als u inmiddels nog niet hun boodschap hebt gehoord over hoe belangrijk ze zijn voor onze voedselproductie en als u daarna niet alle factchecks hebt gelezen over hoe dat niet klopt omdat het meeste van ons eten uit het buitenland komt en als u niet hebt gelezen over de hypocrisie van die anti-Europese boeren die tegelijkertijd miljoenen Europese subsidies ontvangen dan heeft u liggen slapen.

Dag van de Westlandse Tuinbouw
4 november
Het Westland is één van de dingen waar we in Nederland het meest trots op mogen zijn. Grote kassen vol groente en fruit, gekweekt in een land dat vaak veel te koud is voor zulk lekkers, dat is een staaltje moderne argicultuur waar we een diepe buiging voor mogen maken.

12
september

12 sep

Eerdere edities:
In 2019: 14 september
In 2018: 8 september
In 2017: 9 september
Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Wereld Gorilladag
24 september
Deze site gebruikt Cookies.