14 september

Dag van de Boerin

14 september - over 174 dagen elke 2e zaterdag van september
In 2020 op 12 september
Aangepast op 19 maart 11:26

Dag van de Boerin

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

'De boer' staat altijd in de schijnwerper als de noest arbeidende agrariër die voor dag en dauw opstaat om de Nederlandse melkplas te vergroten en de veestapel op te hopen. Maar achter elke succesvolle man staat een belangrijke vrouw: de boerin. En die krijgt doorgaans niet de eer die zij verdient. Naast meewerken in de boerderij zorgt de boerin ook vaak dat het gezin draaiende wordt gehouden, een vaak minstens zo zware taak die lang niet altijd de juist erkenning krijgt. Om ook de boerinnen in het zonnetje te zetten is de tweede zaterdag van september de Dag van de Boerin.

Tijdens de Dag van de Boerin worden boerinnen op hun eigen boerderij eens goed verwend. Een bloemetje (van eigen land), een extra bedankje, en gewoon eens een dag uitrusten, juist om te laten zien hoe belangrijk deze mensen in het boerenleven zijn. Sinds vorig jaar wordt ook de 'boerinnenswap' gedaan, waarin boerinnen zelf een verwenpakket maken en dat via de organisatie achter de Dag naar andere boerinnen wordt gestuurd.

De Dag van de Boerin is in 2009 in het leven geroepen en leeft sindsdien sterk op sociale media. Informatie is dan ook te vinden op Facebook.

Verwante Dagen

Dag van de Flexmedewerker
20 juni
De flexmedewerker is de ruggengraat van de Nederlandse economie en verdient meer aandacht dan ze krijgen. Veel bedrijven zijn nergens zonder deze knappe koppen.

Dag van het Leerlingenvervoer
24 januari
Honderdduizenden studenten moeten iedere dag naar school, maar zeker sinds de afschaffing van de basisbeurs heeft lang niet iedereen het geluk vlakbij zijn school te wonen.

Internationale Dag van Veiligheid op het Werk
28 april
De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid op het Werk, onder de Engelse naam bekend als World Day for Safety and Health at Work.

Deze site gebruikt Cookies.