2 april

Dag van de Mobiliteit

2 april - over 44 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 januari 19:35

Dag van de Mobiliteit

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het is nooit leuk te ontdekken dat u misschien wel in een sleur zit. Iedere dag op dezelfde tijd op, dezelfde route naar hetzelfde doffe kantoorgebouw om hetzelfde werk met dezelfde collega's te doen... Zo'n situatie kan niet alleen saai zijn, maar ook bijzonder onproductief. Medewerkers raken vastgeroest in hun ritmes en zijn niet meer creatief of gemotiveerd, en daar wint niemand iets mee. Daarom is er de Dag van de Mobiliteit. Die is bedoeld om medewerkers voor één dag een andere functie te geven, om te laten zien hoe het wél kan.

De Dag van de Mobiliteit vindt dit jaar plaats op 11 april in Gelderland en op 14 november in Brabant. Tijdens de Dag openen verschillende bedrijven door heel de provincie hun deuren om werknemers uit allerlei andere sectoren een dagje te laten meelopen. Het idee is dat uiteindelijk zowel de bedrijven als de werknemers nieuwe inzichten opdoen en gemotiveerder aan het werk gaan.

Leuk initiatief dus! Wilt u meedoen, of er gewoon wat meer over weten? Dan kunt u terecht op www.dagvandemobiliteit.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Mobiliteit!
Verwante Dagen

Dag van de Systeembeheerder
31 juli
Systeembeheerders hebben het zwaar. Vergis u niet. Na jarenlange scholing en ervaring, hele weekenden weggooien om kleine programmaatjes te schrijven op donkere zolders en duizenden bladzijden lezen in handboeken zijn de systeembeheerders vloeiend geworden in HTML, Perl, Java, Python, C, C++ en Unix.

Nationale Kringloopdag
3 oktober
Op de eerste zaterdag van oktober is het de Nationale Kringloopdag in Nederland. Door onze actieve lezers werden we geattendeerd op deze feestelijke open dag van kringloopwinkels.

Internationale Dag van Veiligheid op het Werk
28 april
De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid op het Werk, onder de Engelse naam bekend als World Day for Safety and Health at Work.

2
april

2 apr

Eerdere edities:
In 2019: 11 april
In 2018: 15 april
In 2017: 6 april
Deze site gebruikt Cookies.