10 juni

Dag van de Minibieb

10 juni - 107 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 12:41


Categorie:
96-book Geschriften

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Iedereen die wel eens door een woonerf heeft gewandeld heeft wel eens zo'n kastje gezien aan een muur met daarin een John Grisham-boek, een 50 Shades-sequel, een woordenboek Nederlands-Duits en een paar oude Suske en Wiske-strips. Die zijn niet alleen bedoeld om van oude rotzooi af te komen, maar de minibibliotheken vervullen een belangrijke rol in de sociale bioom van de stad of het dorp. Tijdens de Dag van de Minibieb kunt u zelf op zoek naar zo'n kastje in uw wijk, of nog beter, u kunt er zelf een ophangen!

De Dag van de Minibieb is in het leven geroepen door, wel Minibieb, een organisatie die de kleine biebjes steunt. De organisatie gebruikt de Dag om er meer herkenbaarheid aan te geven. In 2021 hebben meer dan 250 mensen hun bibliotheekje aangemeld op de website, waardoor u ze makkelijk kunt vinden.

U kunt zelf meedoen door te kijken op dagvandeminibieb.nl. U kunt natuurlijkook gewoon op sociale media kijken voor mooie foto's.

Wens iemand een Fijne Dag van de Minibieb!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Potlood
30 maart
Het is moeilijk te overschatten hoe belangrijk het potlood eigenlijk wel niet is. Ieder kind ter wereld zet er zijn eerste voorzichtige stapjes mee richting de geschreven wereld, het leert hen geavanceerde motoriek, het zorgt ervoor dat we iets kunnen opschrijven dat niet permanent is, de Russen verkozen het in de ruimte boven een peperdure pen, en zelfs de computer kan het potlood niet verslaan tijdens een verkiezing.

Dag van de Content
10 oktober
'Content' is het nieuwe hippe buzzword dat iedere marketeer, schrijver, blogger, influencer en eigenlijk iedereen die iets met media doet moet kennen. Stukje voor de website geschreven?

Wereld Boekendag
2 maart
Is er één medium dat meer heeft betekend voor de mensheid in het algemeen dan het boek? Is er een vorm van entertainment die tegelijkertijd zo toegankelijk en zo veelzijdig is?

10
juni

10 jun

Eerdere edities:
In 2022: 11 juni
In 2021: 5 juni
Deze site gebruikt Cookies.