22 mei

Dag van de Leerlingenraad

22 mei - 60 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 mei 20:35


Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

In België blijken leerlingenraden een heel normaal fenomeen te zijn. Dat zijn groepen studenten op middelbare scholen die zich inspannen voor het verbeteren van de school. Denk bijvoorbeeld aan de juiste faciliteiten, of de druk rondom examens en toetsweken. Het zijn zomaar een paar voorbeelden waar de leerlingenraad bij wordt betrokken. Op de laatste woensdag van mei vindt de Dag van de Leerlingenraad plaats in Vlaanderen.

Tijdens de Dag van de Leerlingenraad, dit jaar op 22 mei, staan deze studenten centraal. Scholen kunnen zich aanmelden bij belangenvereniging De Scholierenkoepel om zo hun eigen leerlingenraad in het zonnetje te zetten. Ze krijgen een bedankje en hun harde werk wordt die dag extra gewaardeerd.

Op de website van de Scholierenkoepel vindt u meer informatie over deze Dag. Daar staan ook manieren om een raad te bedanken.

Wens iemand een Fijne Dag van de Leerlingenraad!
Verwante Dagen

Dag van het Recht op Onderwijs en Ontwikkeling
20 november
Een van de belangrijkste dingen waar we het collectie wel over eens kunnen zijn is dat goed onderwijs de basis van een goed leven is. Onderwijs is win-win, voor kinderen en voor de wereld, en dat vieren we op $datum.

Internationale Dag van de Leraar
5 oktober
Er zijn ruim 350,000 leraren in het Nederlandse onderwijs, en ondanks de vele schoolvakanties wordt het zware beroep van deze bevolkingsgroep vaak ondergewaardeerd.

Dag van de Leid(st)er
19 september
De Dag van de Leid(st)er is in 2002 opgericht door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang - destijds heette het de Dag van de Leid(st)er en Gastouder.

22
mei

22 mei

Eerdere edities:
In 2023: 31 mei
In 2022: 25 mei
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.