8 februari

Dag van de Godsdienstleerkracht

aandacht8 februari - 247 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 3 februari 16:59

Dag van de Godsdienstleerkracht

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Eerlijk is eerlijk, we komen er niet zo heel goed achter wat de Dag van de Godsdienstleerkracht precies inhoudt of wie er achter het initiatief zit. We vermoeden dat het de Vlaamse Eekhout Academy is omdat alle websites ernaar verwijzen, maar ook de Universiteit van Leuven schrijft over de Dag. Wel kunnen we zien dat het thema dit jaar 'Spiegels' is, en dat er 'vier spiegelkwadranten worden belicht' tijdens plenaire sesies met sprekers.

Dat is te lezen op deze website van de KU Leuven, maar wát de sessies zoals 'Omgekeerd anders: Wat met levensbeschouwelijk anders-zijn?' precies inhouden of voor wie ze bedoeld zijn wordt ons dan weer niet duidelijk.

Misschien denken we ook wel te moeilijk en moeten we het pragmatischer bekijken. Godsdienst of levensbeschouwing is een belangrijk onderdeel in het schoolcurriculum waardoor kinderen kritischer gaan denken, en dat mogen we best eens in het zonnetje zetten. Dat doen we dus op 28 februari.

Mocht u meer info willen dan raadden we deze site al eerder aan, maar bij de Eekhout Academy zelf kunt u hier een programma vinden, en de brochure staat hier (PDF)

Wens iemand een Fijne Dag van de Godsdienstleerkracht!
Verwante Dagen

Dag van de Academies
23 februari
Deze Belgische Dag wordt dit jaar op 2 februari gevierd door ruim 160 academische DKO's, wat staat voor 'Deeltijd Kunst Onderwijs'. De Dag is bedoeld om enkele Vlaamse deeltijdkunstonderwijsinstellingen te presenteren aan het publiek.

Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur
18 januari
De Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur is een studiedag voor voortgezet-onderwijsdocenten Nederlands, klassieke en moderne vreemde talen en CKV. Op deze Dag komen zij bijeen om samen te discussiëren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Internationale Dag van de Leraar
5 oktober
Er zijn ruim 350,000 leraren in het Nederlandse onderwijs, en ondanks de vele schoolvakanties wordt het zware beroep van deze bevolkingsgroep vaak ondergewaardeerd.

8
februari

8 feb

Eerdere edities:
In 2018: 28 februari
Deze site gebruikt Cookies.