28 februari

Dag van de Godsdienstleerkracht

28 februari - 17 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 februari 11:55


Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Eerlijk is eerlijk, we komen er niet zo heel goed achter wat de Dag van de Godsdienstleerkracht precies inhoudt of wie er achter het initiatief zit. We vermoeden dat het de Vlaamse Eekhout Academy is omdat alle websites ernaar verwijzen, maar ook de Universiteit van Leuven schrijft over de Dag. Wel kunnen we zien dat het thema dit jaar 'Spiegels' is, en dat er 'vier spiegelkwadranten worden belicht' tijdens plenaire sesies met sprekers.

Dat is te lezen op deze website van de KU Leuven, maar wát de sessies zoals 'Omgekeerd anders: Wat met levensbeschouwelijk anders-zijn?' precies inhouden of voor wie ze bedoeld zijn wordt ons dan weer niet duidelijk.

Misschien denken we ook wel te moeilijk en moeten we het pragmatischer bekijken. Godsdienst of levensbeschouwing is een belangrijk onderdeel in het schoolcurriculum waardoor kinderen kritischer gaan denken, en dat mogen we best eens in het zonnetje zetten. Dat doen we dus op 28 februari.

Mocht u meer info willen dan raadden we deze site al eerder aan, maar bij de Eekhout Academy zelf kunt u hier een programma vinden, en de brochure staat hier (PDF)

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Schoolbibliotheek
6 oktober
Op de Internationale Dag van de Schoolbibliotheek staat de School Library Association (SLA) stil bij het belang van... Schoolbibliotheken natuurlijk! De SLA zou graag iedere school ter wereld voorzien van een zo'n lokaal kenniscentrum om zo kinderen makkelijker aan het lezen te krijgen.

Dag van de Voorschool
12 april
Kinderen hebben er soms veel baat bij als zij naar de voorschool kunnen. Dat is een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf waar zij al lerend kunnen spelen.

Dag van de Leerplicht
17 maart
Vanaf 5 jaar is het voor ieder Nederlands kind een plicht, maar ook een recht om naar school te gaan. Op de Dag van de Leerplicht staan leerlingen, ouders en leerkrachten stil bij de leerplicht, die in 1900 voor het eerst is aangenomen.

Deze site gebruikt Cookies.