8 februari

Dag van de Godsdienstleerkracht

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht8 februari 2019 - 376 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 3 februari 16:59

Dag van de Godsdienstleerkracht

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Eerlijk is eerlijk, we komen er niet zo heel goed achter wat de Dag van de Godsdienstleerkracht precies inhoudt of wie er achter het initiatief zit. We vermoeden dat het de Vlaamse Eekhout Academy is omdat alle websites ernaar verwijzen, maar ook de Universiteit van Leuven schrijft over de Dag. Wel kunnen we zien dat het thema dit jaar 'Spiegels' is, en dat er 'vier spiegelkwadranten worden belicht' tijdens plenaire sesies met sprekers.

Dat is te lezen op deze website van de KU Leuven, maar wát de sessies zoals 'Omgekeerd anders: Wat met levensbeschouwelijk anders-zijn?' precies inhouden of voor wie ze bedoeld zijn wordt ons dan weer niet duidelijk.

Misschien denken we ook wel te moeilijk en moeten we het pragmatischer bekijken. Godsdienst of levensbeschouwing is een belangrijk onderdeel in het schoolcurriculum waardoor kinderen kritischer gaan denken, en dat mogen we best eens in het zonnetje zetten. Dat doen we dus op 28 februari.

Mocht u meer info willen dan raadden we deze site al eerder aan, maar bij de Eekhout Academy zelf kunt u hier een programma vinden, en de brochure staat hier (PDF)

Wens iemand een Fijne Dag van de Godsdienstleerkracht!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Student
17 november
Op 17 november 1939 bestormden de Nazi's de Universiteit van Praag, en vermoordden daar 9 studenten en professoren. Dat was de aanleiding voor national verzet onder studenten tegen de opressie door de Nazi's, en aanleiding voor de International Students' Council in 1941 om 17 november uit te roepen tot Internationale Dag van de Student.

Internationale Dag van de Leraar
5 oktober
Er zijn ruim 350,000 leraren in het Nederlandse onderwijs, en ondanks de vele schoolvakanties wordt het zware beroep van deze bevolkingsgroep vaak ondergewaardeerd.

Dag van het Zwemonderwijs
20 april
Zwemmen is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Een ongetraind persoon zinkt als een baksteen als hij nog nooit in contact is gekomen met water.

8
februari

8 feb

Eerdere edities:
In 2019: 8 februari
In 2018: 28 februari
Deze site gebruikt Cookies.