28 februari

Dag van de Godsdienstleerkracht

28 februari - 291 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 augustus 11:59

Dag van de Godsdienstleerkracht

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Eerlijk is eerlijk, we komen er niet zo heel goed achter wat de Dag van de Godsdienstleerkracht precies inhoudt of wie er achter het initiatief zit. We vermoeden dat het de Vlaamse Eekhout Academy is omdat alle websites ernaar verwijzen, maar ook de Universiteit van Leuven schrijft over de Dag. Wel kunnen we zien dat het thema dit jaar 'Spiegels' is, en dat er 'vier spiegelkwadranten worden belicht' tijdens plenaire sesies met sprekers.

Dat is te lezen op deze website van de KU Leuven, maar wát de sessies zoals 'Omgekeerd anders: Wat met levensbeschouwelijk anders-zijn?' precies inhouden of voor wie ze bedoeld zijn wordt ons dan weer niet duidelijk.

Misschien denken we ook wel te moeilijk en moeten we het pragmatischer bekijken. Godsdienst of levensbeschouwing is een belangrijk onderdeel in het schoolcurriculum waardoor kinderen kritischer gaan denken, en dat mogen we best eens in het zonnetje zetten. Dat doen we dus op 28 februari.

Mocht u meer info willen dan raadden we deze site al eerder aan, maar bij de Eekhout Academy zelf kunt u hier een programma vinden, en de brochure staat hier (PDF)

Verwante Dagen

Dag van het DKO
11 februari
Deze Belgische Dag wordt dit jaar op 11 februari gevierd door ruim 160 academisch DKO. De Dag is bedoeld om enkele Vlaamse deeltijdkunstonderwijsinstellingen te presenteren aan het publiek.

Dag van het DKO
20 februari
Deze Belgische Dag wordt dit jaar op 2 februari gevierd door ruim 160 academisch DKO. De Dag is bedoeld om enkele Vlaamse deeltijdkunstonderwijsinstellingen te presenteren aan het publiek.

Internationale Dag van de Leraar
5 oktober
Er zijn ruim 350,000 leraren in het Nederlandse onderwijs, en ondanks de vele schoolvakanties wordt het zware beroep van deze bevolkingsgroep vaak ondergewaardeerd.

28
februari

28 feb

Deze site gebruikt Cookies.