4 april

Dag van de Filosofie

4 april - 122 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 januari 18:57

Dag van de Filosofie

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

30 maart is het tijd om eens lekker filosofisch te gaan neuzelen over de zin van het lezen en dat soort dingen, die we normaal vooral bespreken na het nuttigen van enkele geestverruimende middelen. Maar toch zijn er genoeg studenten die nog kiezen voor deze studierichting. Waarom? Joost mag het weten. Ze krijgen in ieder geval wel een Dag.

De Dag van de Filosofie wordt georganiseerd door de Universiteit van Tilburg (van de afdeling Filosofie natuurlijk), in samenwerking met de Avans Hogeschool en het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur (bkkc). Er is een heel programma, dat uiteraard vooral in het teken staat van filosoferen. Met jezelf, en met elkaar, als het maar gaat rondom het thema 'Rust en Onrust'. Wat dat precies inhoudt, kan heel breed zijn, maar er wordt in ieder geval aandacht aan besteed met 'kunst en muziek'.

Informatie over deze Dag, inclusief het programma, staat op dagvandefilosofie.nl..

Wens iemand een Fijne Dag van de Filosofie!
Verwante Dagen

Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur
17 januari
De Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur is een studiedag voor voortgezet-onderwijsdocenten Nederlands, klassieke en moderne vreemde talen en CKV. Op deze Dag komen zij bijeen om samen te discussiëren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Dag van de Leid(st)er
17 september
De Dag van de Leid(st)er is in 2002 opgericht door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang - destijds heette het de Dag van de Leid(st)er en Gastouder.

Internationale Dag van de Student
17 november
Op 17 november 1939 bestormden de Nazi's de Universiteit van Praag, en vermoordden daar 9 studenten en professoren. Dat was de aanleiding voor national verzet onder studenten tegen de opressie door de Nazi's, en aanleiding voor de International Students' Council in 1941 om 17 november uit te roepen tot Internationale Dag van de Student.

4
april

4 apr

Eerdere edities:
In 2019: 30 maart
In 2018: 21 april
In 2017: 8 april
Deze site gebruikt Cookies.