30 maart

Dag van de Filosofie

aandacht30 maart - 200 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 april 10:31

Dag van de Filosofie

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

30 maart is het tijd om eens lekker filosofisch te gaan neuzelen over de zin van het lezen en dat soort dingen, die we normaal vooral bespreken na het nuttigen van enkele geestverruimende middelen. Maar toch zijn er genoeg studenten die nog kiezen voor deze studierichting. Waarom? Joost mag het weten. Ze krijgen in ieder geval wel een Dag.

De Dag van de Filosofie wordt georganiseerd door de Universiteit van Tilburg (van de afdeling Filosofie natuurlijk), in samenwerking met de Avans Hogeschool en het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur (bkkc). Er is een heel programma, dat uiteraard vooral in het teken staat van filosoferen. Met jezelf, en met elkaar, als het maar gaat rondom het thema 'Rust en Onrust'. Wat dat precies inhoudt, kan heel breed zijn, maar er wordt in ieder geval aandacht aan besteed met 'kunst en muziek'.

Informatie over deze Dag, inclusief het programma, staat op dagvandefilosofie.nl..

Wens iemand een Fijne Dag van de Filosofie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Handschrift
23 januari
Schrijven is tegenwoordig vooral een kwestie van de juiste toetsen op uw toetsenbord intikken, maar uiteindelijk is en blijft het van groot belang dat we af en toe nog eens een echt stuk tekst neerpennen.

Dag van de Directeur
31 januari
Docenten zijn natuurlijk de spil en de kracht van het onderwijs, maar er is één iemand die altijd over het hoofd wordt gezien: de directeur. Voor veel leerlingen de laatste persoon die je wil zien als je de klas wordt uitgestuurd, maar voor het bestuur van een school een onmisbaar lid van het personeelsbestand.

Dag van de Jonge Jury
5 juni
De 'Jonge Jury' is een omvattende naam voor 'lezende jongeren'. Het doel van de 'Jonge Jury' is om samen met alle middelbare scholen, bibliotheken en boekhandels scholieren, met name die uit de eerste tot en met de derde klas van de middelbare school, met plezier aan het lezen te krijgen, en vooral ook om een mening te kunnen vormen over boeken.

30
maart

30 mrt

Eerdere edities:
In 2018: 21 april
In 2017: 8 april
In 2016: 16 april
Deze site gebruikt Cookies.