10 november

Dag van de Duits-Nederlandse Rechtspraktijk

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
10 november 2022 - 389 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 september 17:36


Categorie:
146-gavel Rechtspraak

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Duitsland is een van onze belangrijkste handelspartners. Als je dat bedenkt, is het niet zo gek dat er veel juristen en advocaten in de grensstreek gespecialiseerd zijn in de rechtsverschillen tussen die twee landen. Specifiek voor die beroepsgroep vindt op 10 november de Dag van de Duits-Nederlandse Rechtspraktijk plaats.

De Dag van de Duits-Nederlandse Rechtspraktijk is een cursusdag die wordt georganiseerd op de Radboud Universiteit in Nijmegen - lekker praktisch, zoiets doe je natuurlijk niet in de Randstad. Tijdens de Dag kunnen juristen, al dan niet in spé, leren over handelsrecht en de verschillen tussen de Nederlandse en Duitse wet. Ook notarissen en rechters zijn volgens de organisator welkom.

Het programma bestaat onder andere uit talks over de AVG, collectieve acties en praktijkvoorbeelden. Het hele programma, en alle nodige informatie, is te vinden op de website van de universiteit.

Wens iemand een Fijne Dag van de Duits-Nederlandse Rechtspraktijk!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vrouwelijke Rechter
10 maart
Kort na Wereld Vrouwendag vindt de Dag van de Vrouwelijke Rechter plaats. Vrij specifiek, maar helemaal niet zo gek als u erover nadenkt. De rechtspraak is een van de fundamenteelste peilers van de democratie, een van de trias politica, en daarmee is het van groot belang dat dat een representatie van de samenleving is.

Dag van de Bedreigde Advocaat
24 januari
Advocaten hebben het niet makkelijk. In veel landen is dit nou niet bepaald een beroepstitel die je dapper uit durft te dragen. Vaak lopen advocaten gevaar omdat ze zich bezig houden met zware criminaliteit.

10
november

10 nov

Eerdere edities:
In 2022: 10 november
Deze site gebruikt Cookies.