24 januari

Dag van de Bedreigde Advocaat

aandacht24 januari - 264 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Bedreigde Advocaat

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Advocaten hebben het niet makkelijk. In Nederland hebben we gelukkig nog een strenge scheiding van machten, maar in veel landen is dit nou niet bepaald een beroepstitel die je met trots draagt. In veel voornamelijk derdewereldlanden worden advocaten vermoord of gevangen gezet, en kunnen ze hun beroep niet uitoefenen. Om daar eens bij stil te staan vindt 24 januari de Dag van de Bedreigde Advocaat plaats.

Die Dag wordt over de hele wereld gevierd, en ook in Nederland zijn er specifieke activiteiten rondom de Dag te volgen. Zo is er in Den Haag een grote demonstratie voor de Hondurese ambassade die onlangs werd opgeheven. Ook in andere steden binnen Europa worden acties gevoerd.

De datum van 24 januari is niet helemaal toevallig gekozen. Op die datum in 1977 werden er vier advocaten vermoord in Madrid, toen het land op de rand van een burgeroorlog stond. Om hen te eren is de datum van 24 januari gekozen als de Internationale Dag van de Bedreigde Advocaat.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Bedreigde Advocaat!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Weduwe
23 juni
Als weduwe heb je het al niet makkelijk. Je bent je levenspartner kwijt en voelt je waarschijnlijk erg eenzaam. Dat is al erg genoeg, maar voor weduwen in derdewereldlanden is het vaak een veel groter probleem dan hier.

Dag van de Wilsverklaring
5 oktober
U denkt er misschien niet zoveel over na, maar het is belangrijk om uw zaken goed te regelen na uw overlijden. Dat kan met een wilsverklaring, waar u al uw eisen en wensen over uw uitvaart en nalatenschap kunt opdragen aan uw nabestaanden.

Wereld Kusdag
6 juli
Een kus is het beste teken van affectie. Het betekent veel, in iedere cultuur op deze aardkloot is het op elkaar brengen van de monden het toonbeeld van liefde.

Deze site gebruikt Cookies.