24 november

Dag van de Designbescherming

24 november - 3 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 september 17:30


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Dag van de Designbescherming is volgens de organisator 'voor iedere bedrijfsjurist, advocaat, gemachtigde of adviseur die te maken heeft met de bescherming van productvormgeving.' Wel, onze aandacht heeft het! Designbescherming is ongeveer hetzelfde als het patent- of auteursrecht, maar dan voor (grafische) vormgeving. Want ook vormen, kleuren en andere ontwerpelementen zijn aan intellectueel erfgoed onderhevig.

De Dag van de Designbescherming vindt plaats op 24 november. Het is ons niet helemaal duidelijk wie er achter de organisatie zit, maar het programma wordt deels ingevuld door SDU, een opleidingeninstituut. De Dag is eigenlijk vooral een cursusdag met een aantal sprekers en workshops over het onderwerp van designbescherming. Dat duurt de hele dag en vindt plaats in Amsterdam.

Alle informatie, met name het programma, vindt u op de website van SDU Opleidingen.

Wens iemand een Fijne Dag van de Designbescherming!
Verwante Dagen

Nationale Kringloopdag
1 oktober
Op de eerste zaterdag van oktober is het de Nationale Kringloopdag in Nederland. Door onze actieve lezers werden we geattendeerd op deze feestelijke open dag van kringloopwinkels.

Dag van de Jeugdprofessional
16 september
Het is niet altijd even makkelijk om met kinderen te werken. Ze denken heel anders na, en die gedachtengang vergt een andere aanpak in de zorg, het onderwijs of andere vormen van begeleiding.

Dag van de Heftruckchauffeur
8 mei
Neemt u het maar aan van een niet nader te noemen FijneDagVan-redacteur die in zijn studententijd regelmatig rondreed door magazijnen: heftruckchauffeurs zijn een essentieel onderdeel van de economie!

Deze site gebruikt Cookies.