24 november

Dag van de Designbescherming

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
24 november 2022 - 375 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 september 17:30


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Dag van de Designbescherming is volgens de organisator 'voor iedere bedrijfsjurist, advocaat, gemachtigde of adviseur die te maken heeft met de bescherming van productvormgeving.' Wel, onze aandacht heeft het! Designbescherming is ongeveer hetzelfde als het patent- of auteursrecht, maar dan voor (grafische) vormgeving. Want ook vormen, kleuren en andere ontwerpelementen zijn aan intellectueel erfgoed onderhevig.

De Dag van de Designbescherming vindt plaats op 24 november. Het is ons niet helemaal duidelijk wie er achter de organisatie zit, maar het programma wordt deels ingevuld door SDU, een opleidingeninstituut. De Dag is eigenlijk vooral een cursusdag met een aantal sprekers en workshops over het onderwerp van designbescherming. Dat duurt de hele dag en vindt plaats in Amsterdam.

Alle informatie, met name het programma, vindt u op de website van SDU Opleidingen.

Wens iemand een Fijne Dag van de Designbescherming!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Accountant
10 november
Accountants staan doorgaans niet bekend als de meest sexy beroepsgroep - tenzij ze weer bij een chique kantoor zoals PWC of KPMG werken. Evenwel gaat er in de sector veel geld om en dat zorgt er ook voor dat accountants zichzelf heel belangrijk vinden.

Dag van de Heftruckchauffeur
8 mei
Neemt u het maar aan van een niet nader te noemen FijneDagVan-redacteur die in zijn studententijd regelmatig rondreed door magazijnen: heftruckchauffeurs zijn een essentieel onderdeel van de economie!

Internationale Dag van de Sekswerker
2 juni
De prostitutie is het oudste beroep ter wereld, maar het stigma er omheen is in de afgelopen pak-em-beet 10.000 jaar niet heel erg verbeterd. Sekswerkers hebben nog steeds te maken met discriminatie en onveiligheid, veel meer dan andere beroepen.

24
november

24 nov

Eerdere edities:
In 2022: 24 november
Deze site gebruikt Cookies.