Het moge duidelijk zijn, 1 september is de Dag van de Aanvoegende Wijs. Opdat u het kunne leren: deze Dag is opgericht door het Genootschap Onze Taal, de literaire wijzen die den Nederlandsche taal het meest machtig zijn. Zij missen de aanvoegende wijs, die men tegenwoordig dient te missen in de Nederlandse taal. 1 september moet daarin verandering brengen.
Poëtisch Hoe viere u de Dag van de Aanvoegende Wijs? Dat is lastig, want deze taalvorm moete helaas bijna volledig ontbreken uit onze taal. Mocht het u toch lukken, probere u dan deze haast poëtische zegsmanier in uw normale taalgebruik te verwerken. En als u nou niet precies weet wat de aanvoegende wijs precies is, gelieve dan hier te kijken.
Moge u een prachtige vondst hebben, dan kunt u dat laten weten op Twitter. Op de hashtag #MenVoegeAan kunt u alle creatieve vondsten lezen. Het ga u verder goed!
Wens iemand een Fijne Dag van de Aanvoegende Wijs!
Door heel Europa heen worden mensen opgeleid om meerdere talen te spreken, op elke leeftijd, binnen en buiten het schoolgebied. De Europese Unie promoot het leren van meerdere talen en taaldiversiteit voor algeheel begrip voor andere culturen.
Volgens de Wereldbond voor Doven zijn er zo'n 72 miljoen doven op deze aardbol. Nog een feitje: er bestaan meer dan 300 gebarentalen. Dat maakt onderling communiceren helemaal lastig, maar gelukkig is er ook een internationale versie die doven gebruiken als ze bijvoorbeeld op reis zijn.
Wij snappen geen snars van Fins. De Scandinavische taal is één van de lastigste om te beheersen, en slechts een handjevol aardbewoners weet wat het hüēdeflœdeklø werkelijk betekent.