29 juli

Internationale Dag van de Tijger

29 juli - over 93 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Tijger

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van de Tijger wordt jaarlijks gehouden op 29 juli om wereldwijd aandacht voor het behoud van tijgers te vragen. Het gaat namelijk niet goed met de nobele katachtigen, die links en rechts door stropers en jagers worden afgeshoten voor hun huid, hun botten en voor de sport.

Wereld Tijgerdag vindt zijn oorsprong bij de Saint Petersberg Tiger Summit in 2010. Op dat moment stonden wilde tijgers op het punt van uitsterven. Dierenorganisaties pleitten toen om deze mooie dieren te helpen door geld beschikbaar te stellen en internationale samenwerkingen aan te gaan. Het beschermen en het uitbreiding van hun habitat is daarvoor belangrijk. Inmiddels gaat het weer een klein stukje beter met de tijger. Dat heeft deze Dag toch maar mooi voor elkaar gekregen.

Veel internationale organisaties zijn betrokken bij de viering van deze Dag, zoals het Wereld Natuur Fonds, en het Fonds voor Dierenwelzijn. Er staat op wikipedia een kort stukje, maar de Wildlifealliance heeft meer nuttige informatie.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Tijger!




Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Proefdieren
24 april
De Internationale Dag Tegen Dierproeven (in het Engels: World Day For Animals In Laboratories), staat onder meer namen bekend, maar de intentie komt overal overeen: deze Dag geeft het signaal dat dierproeven in laboratoria moeten stoppen!

Internationale Dag van de Slang
16 juli
Wist u dat er meer mensen doodgaan aan bijen en wespen dan aan slangen? Nou, dan weet u het nu. En dat is vandaag goed om te weten, want het is Werelddag van de Slang.

Internationale Dag van de Zeeschildpad
16 juni
Zeeschildpaden zijn magnifieke dieren, maar het 8 miljoen ton plastic dat jaarlijks in de oceanen wordt gedumpt worden de machtige wezen ernstig bedreigd.

Deze site gebruikt Cookies.