Onze aardkloot bestaat voor 75% uit water en het is een essentieel deel van ons overlevingsproces, dus is het belangrijk goed met water om te gaan. De Verenigde Naties dachten daar in 1992 precies zo over, dus besloten zij naar aanleiding van een milieuconferentie een Dag op te richten. Sindsdien vieren we Wereld Waterdag ieder jaar op 22 maart.
Op deze Dag worden overheden opgeroepen om acties te ondernemen om de bevolking schoner en veiliger (en soms gewoon meer) drinkwater aan te bieden. In veel plaatsen op de wereld ontbreekt een goede voorziening van deze fundamentele levensbehoefte namelijk, en op Wereld Water Dag proberen instanties wereldwijd hier een oplossing voor te verzinnen.
Ieder jaar op 11 december eren wij de hoge plekken van de aarde: bergen! Want Nederland mag dan wel plat zijn, dat is de rest van de wereld zeer zeker niet.
Echte bossen heb je in Nederland niet echt. Het handjevol nationale parken hier zijn hooguit goedbeheerde wildparken, maar een echt bos kun je die nauwkeurig aangeplante hectares bomen niet noemen.
Het gaat niet goed met de tropen. Ontbossing, klimaatverandering... En dat terwijl de tropische gebieden zo essentieel zijn voor de aarde. Ze hebben een groot en belangrijk ecosysteem, en zorgen dat mensen in de omgeving in leven kunnen blijven.