1 oktober

Wereld Wandeldag

1 oktober - over 10 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 15:26

Wereld Wandeldag

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wandelen is gezond. Zeker in Nederland is een lekker stukje lopen ook nog eens doodeenvoudig - hoger dan een verkeersdrempel komen onze heuvels doorgaans niet. Op 1 oktober is het Wereld Wandeldag, om het belang van een goede mars te onderstrepen.

Op Wereld Wandeldag zijn er over de hele wereld evenementen te volgen. Dat zijn met name wandeltochten. Kies in uw buurt zelf een route uit, kort of lang, en ga de paden op en de lanen in. Misschien blijkt het nog veel leuker dan u al dacht! Nu alleen nog hopen op mooi weer.

Kijk voor meer informatie op worldwalkingday.org.

Wens iemand een Fijne Wereld Wandeldag!
Verwante Dagen

Nationale Schoolschaakdag
23 mei
Met denksporten kun je niet vroeg genoeg beginnen. Met name het schaakspel traint de grijze massa van kinderen op een ongekende wijze. Kinderen kunnen op $datum het spel beter onder de knie krijgen, want het is dan de Nationale Schoolschaakdag.

Internationale Dag van de Sneeuw
15 januari
De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks de Internationale Dag van de Sneeuw. In het begin van ieder jaar wordt iedereen aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan, en te genieten van de sneeuw - zolang dat nog bestaat nu de aarde dagelijks bloedheet wordt.

Internationale Dag van het Schaken
20 juli
Schaken is een van de oudste en meest universele spellen ter wereld. Het overstijgt culturele verschillen, talen en sociologieën; als je weet hoe en-passant werkt, kun je communiceren met mensen uit zowel Noorwegen als Bangladesh.

1
oktober

1 okt

Eerdere edities:
In 2022: 2 oktober
In 2019: 5 oktober
Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.