1 oktober

Wereld Wandeldag

1 oktober - over 240 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 15:26

Wereld Wandeldag

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wandelen is gezond. Zeker in Nederland is een lekker stukje lopen ook nog eens doodeenvoudig - hoger dan een verkeersdrempel komen onze heuvels doorgaans niet. Op 1 oktober is het Wereld Wandeldag, om het belang van een goede mars te onderstrepen.

Op Wereld Wandeldag zijn er over de hele wereld evenementen te volgen. Dat zijn met name wandeltochten. Kies in uw buurt zelf een route uit, kort of lang, en ga de paden op en de lanen in. Misschien blijkt het nog veel leuker dan u al dacht! Nu alleen nog hopen op mooi weer.

Kijk voor meer informatie op worldwalkingday.org.

Wens iemand een Fijne Wereld Wandeldag!
Verwante Dagen

Dag van het Sportonderzoek
23 november
Nederland schijnt bijzonder vooraanstaand te te zijn op het gebied van sport. Daar weten wij hier op de redactie natuurlijk weinig vanaf, maar de cijfers liegen er niet om: 11 hoogleraren, 17 lectoren op het gebied van sport.

Dag van de Elfstedentocht
11 januari
Met een beetje pech gaan we nooit meer een Elfstedentocht meemaken. Jammer, maar ook de oerhollandse Tocht der Tochten is door de klimaatcrisis geraakt.

Wereld Yogadag
21 juni
Wereld Yogadag is in het leven geroepen om de helende werking van deze mediterende 'sport' te eren. Tijdens deze Dag, iederjaar op 21 juni, leren we hoe we onze enkels in onze nek kunnen leggen en hoe we uren in de lotushouding kunnen blijven zitten.

1
oktober

1 okt

Eerdere edities:
In 2022: 2 oktober
In 2019: 5 oktober
Komende Dagen
Wereld Kankerdag
Wereld Kankerdag
4 februari
Deze site gebruikt Cookies.