29 juni

Wereld Sclerodermiedag

29 juni - over 128 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Wereld Sclerodermiedag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Sclerodermie is een reumatische ziekte waarbij het bindweefsel steeds stugger wordt. Het is een chronische ziekte die grotendeels bij vrouwen tussen de 30 en de 50 voorkomt, waarvan behandeling lastig is. Op 29 juni staan we stil bij de ziekte en de patiënten ervan, tijdens Wereld Sclerodermiedag.

Tijdens die Dag denken we even aan alle patiënten die last hebben van de ziekte, en kijken gezondheidsorganisatie van over de hele wereld naar hoe het staat met de genezing en voorkoming ervan. Er wordt onder andere geld opgehaald en voorlichting gegeven.

Alle informatie over de Dag is te vinden op deze website.

Verwante Dagen

Internationale Dag Tegen Tuberculose (TBC)
24 maart
Tuberculose, of TBC, is een longziekte die door de mycobaterie wordt veroorzaakt. De bacterie verspreidt zich door de lucht als een patiënt hoest of niest en kan door anderen worden opgevangen.

Internationale Dag van de Ziekte van Crohn
19 mei
Het hebben van een onzichtbare ziekte zoals Crohn of Colitis is niet eenvoudig. Op dinsdag 19 mei, Wereld IBD-dag, wordt er stilgestaan bij deze slopende en chronische ziekte.

Nationale Ziekendag
10 september
Veel mensen kennen wel iemand die een ziekte onder de leden heeft. En dan geen griepje of een vervelende verkoudheid, maar iets ernstigs, vaak chronisch.

29
juni

29 jun

Komende Dagen
Wereld Denkdag
Wereld Denkdag
22 februari
Wereld Yogadag
Wereld Yogadag
22 februari
Dag van de Academies
Dag van de Academies
23 februari
Deze site gebruikt Cookies.