16 november

Wereld GIS-Dag

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
16 november 2023 - 100 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 15:58

Wereld GIS-Dag

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het is moeilijk inschatten waar de wereld zou zijn zonder geografische informatiesystemen. Nergens, denken wij. De GIS-technologie is een wetenschappelijke raamwork waarmee geografische data kan worden verzameld en geanalyzeerd. Handig voor lokale, regionale, provinciale, nationale en internationale overheden en bureau's en instanties die wat dan ook willen doen met de layout van hun land. Op 16 november staat deze meetmethode centraal. Het is dan de Internationale Dag van GIS.

Op Wereld GIS-Dag staan we stil bij hoe belangrijk dit Geographic Information System is en waar we het voor gebruiken. GIS wordt bijvoorbeeld ingezet om atlassen te maken, irrigatiesystemen aan te leggen, sportwedstrijden te regelen, en eigenlijk van alles te bestuderen en te categoriseren. Op de website, maar ook tijdens verschillende evenementen, kunt u meer leren over waar dit informatiesysteem precies wordt gebruikt en hoe u er zelf ook aan kunt bijdragen.

Al die informatie, inclusief wat GIS nu precies is, vindt u op GISday.com.

Wens iemand een Fijne Wereld GIS-Dag!
Verwante Dagen

Wereld Backupdag
31 maart
Op 31 maart moeten we alles back-uppen! Ben voorbereid! Al je belangrijke digitale gegevens dus gewoon even naar een (tweede) harde schijf kopiëren zodat je niets kwijt raakt.

Internationale Dag van de Maan
20 juli
Op 21 juli 1969 zette de mensheid zijn grootste stap ooit. Neil Armstrong zette toen voor het eerst een voet op een ander hemellichaam. De maanlanding mocht dan wel voortkomen uit een Koude Oorlog met het doel de Sovjets technologisch af te troeven, maar het zorgde wel voor een van de meest historisch significante momenten in onze 10.

Internationale Pi-Dag
14 maart
Misschien is het wel een beetje raar om een hele Dag te organiseren rondom een cijfer (en ook nog eens een laag cijfer...), maar op 14 maart gebeurt het toch: Het is dan Internationale Pi-Dag!

16
november

16 nov

Eerdere edities:
In 2023: 16 november
In 2022: 16 november
In 2020: 18 november
Komende Dagen
Wereld Anosmiedag
Wereld Anosmiedag
27 februari
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.