16 november

Wereld GIS-Dag

16 november - over 232 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 15:58

Wereld GIS-Dag

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het is moeilijk inschatten waar de wereld zou zijn zonder geografische informatiesystemen. Nergens, denken wij. De GIS-technologie is een wetenschappelijke raamwork waarmee geografische data kan worden verzameld en geanalyzeerd. Handig voor lokale, regionale, provinciale, nationale en internationale overheden en bureau's en instanties die wat dan ook willen doen met de layout van hun land. Op 16 november staat deze meetmethode centraal. Het is dan de Internationale Dag van GIS.

Op Wereld GIS-Dag staan we stil bij hoe belangrijk dit Geographic Information System is en waar we het voor gebruiken. GIS wordt bijvoorbeeld ingezet om atlassen te maken, irrigatiesystemen aan te leggen, sportwedstrijden te regelen, en eigenlijk van alles te bestuderen en te categoriseren. Op de website, maar ook tijdens verschillende evenementen, kunt u meer leren over waar dit informatiesysteem precies wordt gebruikt en hoe u er zelf ook aan kunt bijdragen.

Al die informatie, inclusief wat GIS nu precies is, vindt u op GISday.com.

Wens iemand een Fijne Wereld GIS-Dag!
Verwante Dagen

Wereld Backupdag
31 maart
Op 31 maart moeten we alles back-uppen! Ben voorbereid! Al je belangrijke digitale gegevens dus gewoon even naar een (tweede) harde schijf kopiëren zodat je niets kwijt raakt.

Wereld Normalisatiedag
14 oktober
U staat er misschien niet altijd even hard bij stil, maar "normalisatie" is wat onze levens een heel stuk makkelijker maakt. Vooral de transportwereld vaart wel bij normalisatie, wat betekent dat alle producten een beetje standaard hebben zodat de hele wereld er iets mee kan.

Wereld Metrologiedag
20 mei
Er is iets poëtisch aan het metrisch stelsel. Vermenigvuldigen gaat met tien, honderd of duizend, een liter water weegt precies een kilo, en past exact in een kubieke meter.

16
november

16 nov

Eerdere edities:
In 2022: 16 november
In 2020: 18 november
In 2019: 13 november
Deze site gebruikt Cookies.