De schrijver van dit artikel weet nog goed dat zijn vader vroeger bloed ging geven. Oei oei oei, wat een bloed. Het leek wel die scène uit The Shining!
Pas later besefte de schrijver dat het eigenlijk ging om een niets minder dan nobele, onzelfzuchtige daad. Vader gaf liters van zijn kostbare levensvloeistof voor het welbehagen van anderen in nood: Eerste-hulppatiënten, oorlogsslachtoffers, vampiers. Hij deed dat, omdat er mensen waren die er behoefte aan hadden, die het zelfs nodig hadden om te overleven. En vader gaf hen die kans. Een admirabel, gul gebaar. Zo gul, dat de schrijver vann dit artikel iedereen aanraadt om meer bloed te geven. En de Dag is ook bedoeld zodat al die mensen die ooit bloed hebben ontvangen, eens hun waardering voor laten blijken. Want vader heeft er nog nooit een bloemetje voor gehad! Dus wat zeggen we dan, bloedontvangers? Juist. Dank je wel.
De Dag vindt ieder jaar op 14 juni plaats: Dat is namelijk de geboortedatum van de uitvinder van de bloedgroep. Het thema van dit jaar is "Every blood donor is a hero." Daarmee wil de WHO laten zien dat iedereen gewoon bloeddonor kan worden!
Meer informatie over deze Dag is te vinden op de website van de WHO.
Op $datum is het jaarlijks de Internationale Dag van het Gehoor. Deze Dag is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Dat gebruikt deze Dag om aandacht te vragen voor het belangrijke zintuig, maar voornamelijk voor de zorg die het gehoor nodig heeft en hoe dat beter kan.
Osteoporose is een botziekte die de sterkte van botten verzwakt. Daardoor loopt een patiënt gevaar voor snelle botbreuken, en dat wordt gevaarlijk als het gaat om de ruggenwervels.
Niemand houdt ervan als er iemand in de bioscoop met een zak chips loopt te kraken. En smakken is voor de meeste mensen een vervelend geluid. Maar wat nu als je zó slecht tegen zulke omgevingsgeluiden kunt dat het je leven beïnvloedt?