31 december

Oudejaarsavond

31 december - over 342 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Oudejaarsavond

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Oké, het is dan wel geen officiële feestdag, maar oudejaarsavond wordt door iedereen gevierd. En daar gaat het ons om. Gezellig met vrienden en familie, oliebollen en appelbeignets, aftellen tot het nieuwe jaar ons tegemoet komt. Het is een traditie met de oudejaarsconference op TV en het klaarzetten (en vast nuttigen) van de champagne.

Bovendien mag je op 31 december al vuurwerk afsteken, wat je alvast laat wennen aan de bommen die na 0:00 af zullen gaan. Voor sommige families mag het Wilhelmus ook niet ontbreken. Kortom Oudejaarsavond wordt door iedereen gevierd, en dat mag ook want de christelijke kalender is na deze Dag weer een jaartje verder. En dan roepen we natuurlijk allemaal: Gelukkig nieuwjaar! Ook namens FijneDagVan.

Verwante Dagen

Landelijke Buitenspeeldag
10 juni
Op woensdagmiddag 11 juni wordt in Nederland de vijfde editie van de Landelijke Buitenspeeldag gehouden. Op deze Dag worden kinderen gestimuleerd om buiten te gaan spelen en te sporten.

Nationale Stoepkrijtdag
4 april
Als zelfs stoepkrijt al verboden wordt, weet je dat de vertrutting compleet is. Dat is echter wat er vorige week in Den Haag gebeurde. Reden voor radio-DJ en zijn 'Bond Tegen Vertrutting' om de tweede woensdag van april uit te roepen tot Nationale Stoepkrijtdag!

Internationale Dag van het Geluk
20 maart
Op 28 juni 2012 hebben de Verenigde Naties besloten dat het allemaal wel eens wat vrolijker mag. Op 20 maart elk jaar willen we dan ook geen enkel chagrijnig gezicht zien, want het is Internationale Dag van het Geluk.

31
december

31 dec

Deze site gebruikt Cookies.