De horeca is per definitie een gebied waar u gewoon langs kunt komen, maar op 15 april gooien de hotels, restaurants en cafés er nog een schepje bovenop. Dan is het namelijk de Nationale Horecadag, waarbij u als klant gast niet alleen op het terras of aan de toog kunt zitten, maar ook een letterlijk kijkje in de keuken kunt nemen.
De Nationale Horecadag is in het leven geroepen door de Koninklijke Horeca Nederland en de Stichting Vakbekwaamheid Horeca, twee belangenorganisaties die trots zijn op hun werk. Daarom organiseren zij een Dag waarop de hele sector niet alleen drankjes hoeft rond te brengen, maar ook trots mag vertellen over wat zij doen. Ook is het mogelijk om te kijken bij groothandels of andere leveranciers. Er is een hashtag te volgen, #WijZijnDeHoreca.
Geef het maar toe: Ook u zit vaak genoeg op de klok te kijken tijdens het werk. Die laatste twee uurtjes, die 4-uursdip, daar heeft u soms helemaal geen zin in.
Juist in deze tijden van ongekende personeelstekorten is een goede planner van levensbelang voor organisaties. Zonder hen lopen de roosters compleet in de soep en rijden de treinen niet, komen de monteurs niet opdagen om de reparaties uit te voeren en komen de vrachtwagens niet op het juiste moment op de juiste bestemming.
Deze Dag is in het leven geroepen om wereldwijd een vuist te maken tegen armoede. In 1987 is de Dag opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Tijdens de bijeenkomsten die er op de Dag worden georganiseerd, komen duizenden mensen samen tijdens protestmarsen en demonstraties.
15 april
15 apr
Eerdere edities: In 2020: 15 april In 2019: 21 mei