17 april

Nationale Diabetesdag

17 april - 109 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 januari 21:39

Nationale Diabetesdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Nationale Diabetesdag is een tweejaarlijks congres van de Nederlandse Diabetes Federatie. De Dag is niet zozeer bedoeld voor diabetespatiënten, zoals veel van dit soort Dagen, maar voor 'professionals in de zorg' die veel met diabetespatiënten of -zorg te maken krijgen. Het is daarom niet te verwarren met Wereld Diabetesdag op 14 november. Die Dag is juist bedoeld voor patiënten.

De Nationale Diabetesdag is daarentegen zo'n typische Dag die bol staat van congressen en 'informatiemarkten'. Wij kennen persoonlijk geen van de sprekers op de Dag, maar veel van de sprekers hebben titels als dr., mr., drs. etc. Dus zullen ze wel kundig zijn.

De Dag vindt tweejaarlijks plaats, dus niet in 2019.

Wens iemand een Fijne Nationale Diabetesdag!
Verwante Dagen

Dag van Krachtenbundeling tegen Stofwisselingsziekten
17 oktober
Er overlijden jaarlijks 200 kinderen aan stofwisselingsziekten. Dat zijn er meer dan aan kanker. Vreemd genoeg hoor je daar niemand over. Iedere week worden 15 kinderen geboren die de diagnose stofwisselingsziekte zullen krijgen.

Wereld COPD-Dag
18 november
COPD staat voor Chronic Obstructive Lung Disease, en uiteraard krijgt ook die ziekte een Dag toebedeeld. De derde woensdag in november maakt de Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD) een vuist tegen deze ziekte.

Internationale Dag van de Immunologie
29 april
Je zou denken dat als je in deze onzekere periode over één onderwerp wel een themadag zou kunnen optuigen, dat het dan wel immunologie zou zijn. Maar helaas.

17
april

17 apr

Eerdere edities:
In 2018: 16 maart
In 2016: 18 maart
In 2014: 28 maart
Deze site gebruikt Cookies.