11 november

Nationale Diabetesdag

11 november - 16 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 18 maart 23:39

Nationale Diabetesdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Nationale Diabetesdag is een tweejaarlijks congres van de Nederlandse Diabetes Federatie. De Dag is niet zozeer bedoeld voor diabetespatiënten, zoals veel van dit soort Dagen, maar voor 'professionals in de zorg' die veel met diabetespatiënten of -zorg te maken krijgen. Het is daarom niet te verwarren met Wereld Diabetesdag op 14 november. Die Dag is juist bedoeld voor patiënten. Wel vindt de Dag dit jaar rondom de internationale plaats, op 11 november.

De Nationale Diabetesdag is daarentegen zo'n typische Dag die bol staat van congressen en 'informatiemarkten'. Wij kennen persoonlijk geen van de sprekers op de Dag, maar veel van de sprekers hebben titels als dr., mr., drs. etc. Dus zullen ze wel kundig zijn.

Wens iemand een Fijne Nationale Diabetesdag!
Verwante Dagen

Dag in Paars
26 maart
De Dag in Paars is een internationaal initiatief om Epilepsie bespreekbaar te maken. Op $datum ieder jaar worden er op allerlei plekken overal ter wereld mensen in paarse kleding aangetroffen.

Wereld Delierdag
13 maart
Een delier (of 'delirium') is een verwardheid die plotseling of na een lange opbouw kan ontstaan. Een delierpatiënt heeft vaak zelf niet in de gaten dat hij verward is, en dat kan voor behandelaars of mensen in de omgeving moeilijk werken.

Internationale Dag van de Slaap
18 maart
De Internationale Dag van de Slaap, ook wel World Sleep Day genoemd, is bedoeld als een viering van slaap en de focus op belangrijke zaken die met slaap te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid.

11
november

11 nov

Eerdere edities:
In 2020: 17 april
In 2018: 16 maart
In 2016: 18 maart
Deze site gebruikt Cookies.