15 september

Wereld Myotonische Distrofiedag

15 september - over 169 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een aantal internationale organisaties, waaronder Nederland MD (Nederland) en VSN hebben 15 september uitgeroepen tot Wereld Myotonische Distrofiedag, afgekort Wereld MD-Dag. Deze aandoening is een ernstige erfelijke ziekte die relatief veel voorkomt maar helaas nog erg onbekend is. Myotone distrofie is zelfs de meestvoorkomende onder de spierziektes en zorgt ervoor dat patiënten last krijgen van hun hart. Ook kan de ziekte zorgen voor neurologische problemen en ademhalingsproblemen.

De Dag is, uiteraard, bedoeld om aandacht voor de ziekte te vragen. Ook wordt er geld ingezameld voor onderzoek. Alle informatie over de Dag kunt u vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Wereld Myotonische Distrofiedag!
Verwante Dagen

Dag van de Apothekersassistent
26 september
Iedere vierde dinsdag van september vindt de Dag van de Apothekersassistent plaats. Wat we op die Dag vieren, laat zich raden: we eren de onmisbare apothekersassistent (m/v).

Internationale Dag tegen Vrouwenbesnijdenis
6 februari
Deze Dag, die door de VN is georganiseerd, vindt ieder jaar op 6 februari plaats, en is in 2003 door the Inter-African Committee on Traditional Practices Affecting the Health of Women and Children (IAC), een Afrikaanse organisatie die opkomt voor rechten van vrouwen in Afrika.

Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict
27 april
In een ideale wereld zou de verdeling tussen mannen en vrouwen in de techsector volledig gelijk zijn. Maar helaas is dat lang niet altijd het geval, en daarom zijn er Dagen zoals de Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict.

15
september

15 sep

Deze site gebruikt Cookies.