15 september

Wereld Myotonische Distrofiedag

15 september - over 115 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een aantal internationale organisaties, waaronder Nederland MD (Nederland) en VSN hebben 15 september uitgeroepen tot Wereld Myotonische Distrofiedag, afgekort Wereld MD-Dag. Deze aandoening is een ernstige erfelijke ziekte die relatief veel voorkomt maar helaas nog erg onbekend is. Myotone distrofie is zelfs de meestvoorkomende onder de spierziektes en zorgt ervoor dat patiënten last krijgen van hun hart. Ook kan de ziekte zorgen voor neurologische problemen en ademhalingsproblemen.

De Dag is, uiteraard, bedoeld om aandacht voor de ziekte te vragen. Ook wordt er geld ingezameld voor onderzoek. Alle informatie over de Dag kunt u vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Wereld Myotonische Distrofiedag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Immunologie
29 april
Immunologie is de leer van, wel, immuniteit tegen ziektes. Een normaal gesproken ingewikkeld en abstract onderwerp, maar in 2021 is er natuurlijk één onderwerp waardoor de ogen van de wereld gericht zijn op precies dit.

Nationale Spijbeldag voor Volwassenen
7 juni
Geef eens toe: hoe vaak denkt u er niet over om eens lekker een dagje te spijbelen? Om die wekker uit te zetten en u nog eens lekker om te draaien, rustig wakker te worden met een goede bak koffie en dan lekker de hele dag niet aan werk denken?

Internationale Dag van de Eerste Hulp
14 september
Begin september vieren we de Dag van de Eerste Hulp. Deze Dag is door de ultieme eerstehulporganisatie in het leven geroepen: Het Rode Kruis. Deze internationaal opererende gezondheidsorganisatie zijn degenen die altijd als eerste ter plaatse zijn bij calamiteiten.

Deze site gebruikt Cookies.