In 2017 is 24 januari uitgeroepen tot Pindakaasdag. Nou zijn wij hier op de redactie erg verdeeld over dit broodbeleg. De een smeert het hier nooit op zijn brood en rent al weg bij de lucht (en ergert zich kapot aan alle vieze messen in de keuken), voor de ander is dit een ware delicatesse om groots in te slaan. In 2017 waren wij helaas niet op de hoogte van deze Dag, maar dit jaar werden we getipt door oplettende FijneDagVan-fans die ons erop wezen dat dit smeuiige bruine goedje vandaag aandacht verdiend. En pindakaas is gezond dus daar moeten we maar aan meewerken. Geniet, maar eet met mate!
Hier wat tips wat u vandaag allemaal kunt gaan doen met pindakaas!
Wens iemand een Fijne Nationale Dag van de Pindakaas!
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.
Wij zullen u eerlijk bekennen: Wij hebben hier op de FijneDagVan-redactie niet veel op met vegetarisme. Ook niet met vegetariërs in het algemeen. Geitenwollensokkentypes.
De aardbei is het lekkerste fruit dat er bestaat. There, we said it. Zonder aardbeien zou eens leven een stuk minder vrolijker zijn, een stuk zuriger. Hoewel de Dag vroeger de derde dinsdag van april plaatsvond, is deze nu al in januari gevierd.