24 oktober

Nationale Boerenkooldag

24 oktober - 28 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Nationale Boerenkooldag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Als Nederland een nationaal gerecht heeft, dan is het boerenkool. Een goede, stevige maaltijd, gemaakt voor en door de keiharde landarbeiders die hun koolhydraten nodig hebben na een koude dag op het land. Buitenlanders vinden het groene goedje misschien saai, raar en vies, maar die snappen niet hoe heerlijk boerenkool met een Oud-Hollandsche Hema-rookworst, spekjes en mosterd kan zijn. Daarom is het op 24 oktober Nationale Boerenkooldag, bedoeld het gerecht op de kaart te zetten.

Nationale Boerenkooldag vond voor het eerst plaats in 2016, en hoewel we niet 100% zeker weten of de Dag ook nu nog wordt georganiseerd zien we genoeg reden om zelf een pot dampende kool te eten en naar de grootgrutter te rennen voor een worst. Volgens de organisatie kunt u ook uw 'boerenkooltrui' aan doen; geen idee wat dat is, maar we vermoeden dat hier een woordspeling op 'coltrui' is blijven liggen.

Tijdens de Dag wordt deelnemers ook gevraagd een foto van hun eten te delen op Facebook of Instagram met de hashtag #boerenkool. Ook kunt u op deze Dag recepten vinden om uw boerenkool nog lekkerder te maken.

Meer informatie vindt u onder andere op www.boerenkool.nl.




Wens iemand een Fijne Nationale Boerenkooldag!




Verwante Dagen

Internationale Sushi Dag
18 juni
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.

Wereld Nutelladag
5 februari
Nutella is het voedsel van de Goden, het enige broodbeleg dat onze verwende smaakpapillen nog maar een beetje kunnen waarderen, en voor sommige mensen de eerste keus op de vraag "als je één ding mocht eten voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?

Internationale Dag van het Ei
11 oktober
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.

Deze site gebruikt Cookies.