Zin in een gezellig uitje? Ga eens appels plukken! Is hartstikke leuk en vooral mogelijk op 15 en 22 september. Dan is het namelijk de Landelijke Appelplukdag, georganiseerd door Nederlandse Fruittelers Organisatie. Appelboomgaarden (die had je niet alleen in de Middeleeuwen, ze zijn er nog steeds!) in heel Nederland zetten hun figuurlijke deuren open zodat u 'nieuwe appelsoorten kunt ontdekken', over de bedrijfsvoering van appelboeren kunt leren en ook gewoon gratis appels kunt proeven.
Op landelijkeappelplukdag.nl staat een lijst met alle evenementen die op deze Dag worden gehouden, zodat u zich niet hoeft te vervelen op die fijne nazomerdag.
Is er Nederlandser voedsel dan de frikandel? Al 68 jaar geleden werd de frituursnack in Nederland geïntroduceerd en alle berenklauwen, mexicano's en sitosticks ten spijt passen er nog steeds maar weinig snacks beter bij een bord friet als de frikandel.
Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.