Een van de meest fundamentele mensenrechten is de vrijheid om te geloven in wat je maar wil. God, Allah, Buddah of juist helemaal niks, iedereen heeft zijn eigen opvattingen over de wereld en het hiernamaals en dat is prima. Althans, dat zou het moeten zijn. Jaarlijks worden nog steeds honderdduizenden mensen op de een of andere manier vermoord of verwond vanwege hun religie of geloof. Op 22 augustus staat de Verenigde Naties stil bij die slachtoffers.
Die Dag is het de Internationale Dag van Herdenking van Slachtoffers van Geweld vanwege Religie of Geloof. Zo'n lange naam voor een Dag spreekt al snel voor zichzelf, dus u kunt zelf wel invullen wat we die Dag doen. Niet alleen staan we stil bij de slachtoffers, we herdenken ook manieren waarop we zulk geweld in de toekomst kunnen voorkomen en hoe we daar zelf een steentje aan kunnen bijdragen. Het is vooral een Dag waarop ook overheden nadenken over het implementeren van wetten en regels om deze rechten vast te leggen.
Wereld Ziekendag is een initiatief van de Katholieke Kerk, die paus Johannes Paulus II in 1992 in het leven heeft geroepen. De beste man had zelf Parkinsons, en leed daar erg onder.
Jongeren en de kerk, dat is een moeizame combinatie. Steeds minder jeugdigen bezoeken het huis van God, en daardoor lopen kerken leger en leger. De schuld ligt niet alleen bij de jongeren zelf, maar ook bij de kerken, vindt de Stichting Chris en Voorkom, een christelijke organisatie die opkomt voor jongeren.