Na de horrors van de loopgraven in de Eerste Wereldoorlog trok de wereld een belangrijke conclusie: chemische wapens moet je nooit, maar dan ook nooit gebruiken. Het verbod op chemische wapens tijdens oorlogsvoering is inmiddels zelfs opgenomen in het Verdrag van Geneve over oorlogsvoering, maar desondanks komt de inzet van zulke wapens nog steeds voor. Op 30 november herdenken de Verenigde Naties alle militaire en burgersslachtoffers van de inzet van chemische wapens.
Op de Dag voor Slachtoffers van Chemische Wapens staan we stil bij zowel de gedode als de gewonde slachtoffers van dergelijke aanvallen. De VN vraagt op deze Dag ook aandacht voor het feit dat zulke wapens nog steeds kunnen worden ingezet en voor de Verdragen die dat verbod mogelijk maken.
Het Wachtwoord, het bastion van digitale veiligheid, de sleutel tot uw meest persoonlijke geheimen en uw allerdiepste verlangens, waarachter uw geld, uw familiefoto's, uw hypotheekpapieren, uw complete digitale identiteit liggen.
Verre reizigers kennen het wel: Dat urenlange gezeik voor lange rijen paspoortcontroles, wachten op een stempeltje om het land binnen te komen. Hier in Europa hebben we er als consument niet veel last meer van door het Schengenverdrag, maar als we naar ergens buiten ons continent vliegen krijgen we te maken met de douane.
Ieder jaar op 20 februari organiseren de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid. De Dag is bedoeld om de focus te leggen op hoe wij zo sociaal mogelijk kunnen omgaan met onze medemens.