6 februari

Internationale Dag van het Veilige Internet

6 februari - 133 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 december 10:46

Internationale Dag van het Veilige Internet

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het internet is de grootste en meest invloedrijke ontwikkeling van de 21e eeuw. Nu iedereen, van je oma verderop in de straat tot een Bengaalse boer, toegang heeft tot het wereldwijde web, is het tijd om niet alleen stil te staan bij de kansen, maar ook bij de bedreigingen. Want het internet is handig, maar kent ook flinke risico's. Wat die risico's zijn en hoe je je daartegen wapent, leren we op 6 februari, de Dag van het Veilige Internet.

World Safer Internet Day is in 2004 in het leven geroepen door het EU SafeBorders-initiatief. Inmiddels wordt het evenement in meer dan 180 landen gevierd. Dat gebeurt op verschillende manieren, maar veelal door gesprekken en voorlichtingscampagnes.

Die vragen aandacht voor de gevaren die met het internet komen. Zoals cyberpesten, of ransomware, of ja, noem het eigenlijk maar op. Tijdens de Dag zult u ook her en der in de media praktische tips zien om uzelf te beschermen - let alleen goed op dat u in dat marketinggeweld niet valt voor bekende scams zoals malvertising...

Alle informatie over deze Dag is te vinden op www.saferinternetday.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Veilige Internet!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Fotografie
19 augustus
Foto's maken is de laatste jaren voor iedereen bijzonder toegankelijk geworden. Zijn het niet de immer dalende prijzen van camera's, dan zijn het wel de steeds betere camera's die we in telefoons stoppen.

Internationale Dag van de Ruimtevaart
12 april
Op 12 april begon de ruimterace pas echt goed: Toen werd de Rus Yuri Gagarin de eerste mens ter wereld die buiten onze dampkring geraakte, en van daaruit ging het eventjes heel hard met de race om de ruimte.

Wereld Normalisatiedag
14 oktober
U staat er misschien niet altijd even hard bij stil, maar "normalisatie" is wat onze levens een heel stuk makkelijker maakt. Vooral de transportwereld vaart wel bij normalisatie, wat betekent dat alle producten een beetje standaard hebben zodat de hele wereld er iets mee kan.

6
februari

6 feb

Eerdere edities:
In 2023: 7 februari
In 2022: 8 februari
In 2021: 9 februari
Deze site gebruikt Cookies.