7 februari

Internationale Dag van het Veilige Internet

7 februari - 226 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 februari 16:43

Internationale Dag van het Veilige Internet

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het internet is de grootste en meest invloedrijke ontwikkeling van de 21e eeuw. Nu iedereen, van je oma verderop in de straat tot een Bengaalse boer, toegang heeft tot het wereldwijde web, is het tijd om niet alleen stil te staan bij de kansen, maar ook bij de bedreigingen. Want het internet is handig, maar kent ook flinke risico's. Wat die risico's zijn en hoe je je daartegen wapent, leren we op 7 februari, de Dag van het Veilige Internet.

World Safer Internet Day is in 2004 in het leven geroepen door het EU SafeBorders-initiatief. Inmiddels wordt het evenement in meer dan 180 landen gevierd. Dat gebeurt op verschillende manieren, maar veelal door gesprekken en voorlichtingscampagnes.

Die vragen aandacht voor de gevaren die met het internet komen. Zoals cyberpesten, of ransomware, of ja, noem het eigenlijk maar op. Tijdens de Dag zult u ook her en der in de media praktische tips zien om uzelf te beschermen - let alleen goed op dat u in dat marketinggeweld niet valt voor bekende scams zoals malvertising...

Alle informatie over deze Dag is te vinden op www.saferinternetday.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Veilige Internet!
Verwante Dagen

Wereld Radiodag
13 februari
Terwijl we het altijd maar hebben over dat internet, sociale media, Web3 met blockchains en NFT's, vergeten we dat er daardoor ook vormen van massamedia uitsterven.

Wereld Loodgietersdag
11 maart
Loodgieters krijgen vaak niet de erkenning die ze verdienen. Ze worden vaak stereotiep weggezet, maar daardoor vergeten we nog wel eens dat De Loodgieter in onze maatschappij een onmisbare rol heeft.

Internationale Dag van de Herdenking van de Chernobyl-ramp
26 april
De ramp in het Oekraïense Chernobyl is een van de grootste nucleaire rampen in de geschiedenis van de mensheid. Op $datum 1986 ontplofte de kernreactor van de nucleaire elektriciteitscentrale, waardoor een gebied van tientallen kilometers voor de komende eeuwen besmet en onbewoonbaar werd.

7
februari

7 feb

Eerdere edities:
In 2022: 8 februari
In 2021: 9 februari
In 2020: 5 februari
Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Burendag
Burendag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.