6 februari

Internationale Dag van het Veilige Internet

6 februari - 18 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 december 10:46

Internationale Dag van het Veilige Internet

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het internet is de grootste en meest invloedrijke ontwikkeling van de 21e eeuw. Nu iedereen, van je oma verderop in de straat tot een Bengaalse boer, toegang heeft tot het wereldwijde web, is het tijd om niet alleen stil te staan bij de kansen, maar ook bij de bedreigingen. Want het internet is handig, maar kent ook flinke risico's. Wat die risico's zijn en hoe je je daartegen wapent, leren we op 6 februari, de Dag van het Veilige Internet.

World Safer Internet Day is in 2004 in het leven geroepen door het EU SafeBorders-initiatief. Inmiddels wordt het evenement in meer dan 180 landen gevierd. Dat gebeurt op verschillende manieren, maar veelal door gesprekken en voorlichtingscampagnes.

Die vragen aandacht voor de gevaren die met het internet komen. Zoals cyberpesten, of ransomware, of ja, noem het eigenlijk maar op. Tijdens de Dag zult u ook her en der in de media praktische tips zien om uzelf te beschermen - let alleen goed op dat u in dat marketinggeweld niet valt voor bekende scams zoals malvertising...

Alle informatie over deze Dag is te vinden op www.saferinternetday.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Veilige Internet!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Burgerluchtvaart
7 december
Al sinds de tijden van Copernicus droomt de mensheid van het vliegen. Sterker nog, dat gebeurde al  in Biblische tijden . Nadat we onze nekken eeuwenlang hebben verkrampt met omhoog kijken, was het in 1903 dan echt zover.

Internationale Dag van de Meteorologie
23 maart
In 1950 werd de eerste conventie van de World Meteorological Organization gehouden, en naar aanleiding daarvan werd ook op 23 maart elk jaar de Internationale Dag van de Meteorologie gehouden.

Wereld Loodgietersdag
11 maart
Loodgieters krijgen vaak niet de erkenning die ze verdienen. Ze worden vaak stereotiep weggezet, maar daardoor vergeten we nog wel eens dat De Loodgieter in onze maatschappij een onmisbare rol heeft.

6
februari

6 feb

Eerdere edities:
In 2023: 7 februari
In 2022: 8 februari
In 2021: 9 februari
Komende Dagen
Wereld Anosmiedag
Wereld Anosmiedag
27 februari
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.