5 februari

Internationale Dag van het Veilige Internet

aandacht5 februari - 253 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 3 februari 16:54

Internationale Dag van het Veilige Internet

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ooit, als de computers de internetopstand gaan leiden, dan staat het internet aan de spil van de revolutie. Het internet, dat zo belangrijk is geworden voor ons alledaagse leven dat we er maar moeilijk zonder kunnen. Uitgevonden rond 1988 door deze man, die misschien toen al visioenen had van een wereldwijde aaneengesloten samenleving, waar alle informatie voor iedereen beschikbaar is en bibliotheken overbodig zijn.

Schaduwzijde
Dat internet, dat heeft ook een schaduwzijde. Want het kan ook verkeerd uitpakken. Vieze mannetjes hebben een nieuwe voyeuristische vorm van vermaak gevonden, overheden worden geplaagd door digitale aanvallen, via het wereldwijde web wordt allerlei geheime informatie de lucht in geslingerd en kritisch zijn op Twitter is een slecht idee.

Mogelijkheden
Om dat soort gevaren te voorkomen, moet het publiek van jong tot oud wijs worden gemaakt over de eventuele schade die het internet ons kan toebrengen. En dat doen we jaarlijks op de Dag van het Veilige Internet! Dit Europese initiatief is zoals gezegd bedoeld om inzicht te geven in de mogelijkheden, maar ook vooral de moeilijkheden, van internet. Op deze Dag worden allerlei campagnes gelanceerd die ons leren daar verstandig mee om te gaan.

'Be the change: Unite for a better internet'
Ieder jaar vieren we, onder leiding van organisator InSafe, deze Dag. Het thema van dit jaar is 'Be the change: Unite for a better internet'. Het thema draait draait vooral om samenwerking tussen inwoners van verschillende landen.

Informatie? Waar beter dan op het internet?

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Veilige Internet!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Televisie
21 november
TV is een van de invloedrijkste media die er wereldwijd bestaan. Daarom hebben de Verenigde Naties in 1996 21 november uitgeroepen tot Wereld Televisiedag, een Dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de invloed die televisie heeft op mensen.

Wereld Backupdag
31 maart
Op 31 maart moeten we alles back-uppen! Ben voorbereid! Al je belangrijke digitale gegevens dus gewoon even naar een (tweede) harde schijf kopiëren zodat je niets kwijt raakt.

Wereld Loodgietersdag
11 maart
Loodgieters krijgen vaak niet de erkenning die ze verdienen. Ze worden vaak stereotiep weggezet, maar daardoor vergeten we nog wel eens dat De Loodgieter in onze maatschappij een onmisbare rol heeft.

5
februari

5 feb

Eerdere edities:
In 2017: 7 februari
In 2016: 9 februari
In 2015: 10 februari
Deze site gebruikt Cookies.