5 februari

Internationale Dag van het Veilige Internet

5 februari - 187 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 22 november 11:31

Internationale Dag van het Veilige Internet

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ooit, als de computers de internetopstand gaan leiden, dan staat het internet aan de spil van de revolutie. Het internet, dat zo belangrijk is geworden voor ons alledaagse leven dat we er maar moeilijk zonder kunnen. Uitgevonden rond 1988 door deze man, die misschien toen al visioenen had van een wereldwijde aaneengesloten samenleving, waar alle informatie voor iedereen beschikbaar is en bibliotheken overbodig zijn.

Schaduwzijde
Dat internet, dat heeft ook een schaduwzijde. Want het kan ook verkeerd uitpakken. Vieze mannetjes hebben een nieuwe voyeuristische vorm van vermaak gevonden, overheden worden geplaagd door digitale aanvallen, via het wereldwijde web wordt allerlei geheime informatie de lucht in geslingerd en kritisch zijn op Twitter is een slecht idee.

Mogelijkheden
Om dat soort gevaren te voorkomen, moet het publiek van jong tot oud wijs worden gemaakt over de eventuele schade die het internet ons kan toebrengen. En dat doen we jaarlijks op de Dag van het Veilige Internet! Dit Europese initiatief is zoals gezegd bedoeld om inzicht te geven in de mogelijkheden, maar ook vooral de moeilijkheden, van internet. Op deze Dag worden allerlei campagnes gelanceerd die ons leren daar verstandig mee om te gaan.

'Be the change: Unite for a better internet'
Ieder jaar vieren we, onder leiding van organisator InSafe, deze Dag. Het thema van dit jaar is 'Be the change: Unite for a better internet'. Het thema draait draait vooral om samenwerking tussen inwoners van verschillende landen.

Informatie? Waar beter dan op het internet?

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Veilige Internet!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Statistiek
20 oktober
Statistieken, dat klinkt als iets heel ingewikkelds en wiskundigs, en ook niet echt heel boeiend om eerlijk te zijn. Wees gerust, op Wereld StatistiekDag hoeft u zelf niets te berekenen of formules toe te passen op iets, maar u moet wel even beseffen hoe belangrijk het is dat dergelijk werk door bepaalde mensen en organisaties wordt gedaan.

Internationale Dag voor Vrouwen in de Wetenschap
11 februari
Als mannen en vrouwen écht gelijk behandeld zouden worden, dan zou ieder werkveld 50-50 verdeeld moeten zijn tussen de seksen. In de wetenschap is dat helaas verre van het geval.

Internationale Dag van de Wetenschap
10 november
De Verenigde Naties vinden ook Wetenschap belangrijk. Reden genoeg om 10 november tot World Science Day uit te roepen. En dan met de focus op vrede en ontwikkeling uiteraard.

5
februari

5 feb

Eerdere edities:
In 2019: 5 februari
In 2017: 7 februari
In 2016: 9 februari
Deze site gebruikt Cookies.