Schrijven is tegenwoordig vooral een kwestie van de juiste toetsen op uw toetsenbord intikken, maar uiteindelijk is en blijft het van groot belang dat we af en toe nog eens een echt stuk tekst neerpennen. Gewoon, met de hand, met een pen op een stuk papier, zoals dat vroeger ook ging. Op 23 januari is het de Internationale Dag van het Handschrift, om stil te staan bij hoe belangrijk het cursief nog dagelijks is.
Tijdens de Internationale Dag van het Handschrift staan we stil bij hoe belangrijk het met de hand schrijven nog steeds is. Want die backspace-toets is wel erg handig, maar daardoor leren we steeds minder goed om van tevoren goed na te denken over wat we schrijven. Ook is leren schrijven belangrijk voor de motoriek en de creatieve ontwikkeling. De Dag van het Handschrift vindt plaats op de geboortedatum van John Hancock, de eerste persoon die de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring ondertekende.
Meer informatie is onder andere te vinden op deze website.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Handschrift!
Op 8 september ieder jaar worden we door de Verenigde Naties (door UNESCO, om precies te zijn) herinnerd aan hoe het nu eigenlijk staat met de alfabetiseringscijfers van het afgelopen jaar.
De Dag van de Leid(st)er is in 2002 opgericht door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang - destijds heette het de Dag van de Leid(st)er en Gastouder.
Er zijn ruim 350,000 leraren in het Nederlandse onderwijs, en ondanks de vele schoolvakanties wordt het zware beroep van deze bevolkingsgroep vaak ondergewaardeerd.