De ziekte van Duchenne is een aangeboren, erfelijke spierziekte. De ziekte komt voornamelijk voor bij jongens, en ondanks de zeldzaamheid zijn er wereldwijd nog steeds miljoenen kinderen die eraan lijden. 7 september is ieder jaar de Dag van de Ziekte van Duchenne, of Wereld Duchennedag, om aandacht voor de slachtoffers van de ziekte te vragen.
Tijdens de Dag wordt er onder andere geld ingezameld voor de ziekte, door het oplaten van 'digitale ballonnen'. Donateurs kunnen dan geld geven voor zo'n ballon met een wens erop. Het geld gaat onder andere naar het opzetten van een digitaal platform waar mensen meer kunnen leren over de ziekte.
Er heerst nog steeds een groot taboe op menstruatie. Zeker in wat minder progressieve landen is de lichaamsfunctie iets waar vrouwen niet over (mogen) praten, en dat leidt tot een significant slechtere gezondheid.
De meeste mensen klagen wel eens dat ze wat kilo's zouden willen verliezen. Maar obesitas gaat over veel meer dan alleen iets te zwaar zijn; het is een serieus gezondheidsprobleem dat heel veel andere problemen erger maakt.
Palliatieve zorg is zorg die vooral draait om het verzachten van pijn en lijden. Terwijl de meeste zorg draait om genezing van een ziekte, wordt palliatieve zorg voornamelijk (maar niet uitsluitend) toegepast voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en die zo pijnloos mogelijk hun ziekte willen dragen.