21 juni

Wereld ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) Dag

21 juni - 96 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) Dag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose, een tamelijk zeldzame spierziekte die binnen 3 tot 5 jaar naar diagnose dodelijk is. Op deze Dag vragen ALS-stichtingen wereldwijd aandacht voor deze ziekte, en vragen zij voor meer begrip en financiën voor onderzoek.

Wereld ALS-Dag vindt ieder jaar plaats op 21 juni. Rondom die datum vinden allerlei activiteiten plaats over heel de wereld. In Nederland houdt de Stichting ALS dit jaar de actiedag op de 21e.

U kunt hier meer informatie vinden.

Wens iemand een Fijne Wereld ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) Dag!
Verwante Dagen

Wereld Obesitasdag
4 maart
De meeste mensen klagen wel eens dat ze wat kilo's zouden willen verliezen. Maar obesitas gaat over veel meer dan alleen iets te zwaar zijn; het is een serieus gezondheidsprobleem dat heel veel andere problemen erger maakt.

Dag van het Zorgvastgoed
25 mei
Dat de zorg zo'n beetje 's Nederlands grootste kostenpost is, mag inmiddels wel bekend zijn. Alle miljarden die we collectief pompen in wat ons beter maakt, zit echter niet alleen in dure ziekenhuizen en tandartspraktijken.

Internationale Dag van de Beroerte
29 oktober
De Internationale Dag van de Beroerte is natuurlijk bedoeld om meer aandacht te vragen voor de gevaren van beroertes. Die komen namelijk veel te vaak voor en kunnen grote schade of zelfs de dood veroorzaken.

Deze site gebruikt Cookies.