21 juni

Wereld ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) Dag

aandacht21 juni - 4 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 april 10:43

Wereld ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) Dag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose, een tamelijk zeldzame spierziekte die binnen 3 tot 5 jaar naar diagnose dodelijk is. Op deze Dag vragen ALS-stichtingen wereldwijd aandacht voor deze ziekte, en vragen zij voor meer begrip en financiën voor onderzoek.

Wereld ALS-Dag vindt ieder jaar plaats rond 24 juni. Rondom die datum vinden allerlei activiteiten plaats over heel de wereld. In Nederland houdt de Stichting ALS dit jaar de actiedag op de 21e.

U kunt hier meer informatie vinden.

Wens iemand een Fijne Wereld ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) Dag!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Logopedie
6 maart
De (Europese) Dag van de Logopedie is opgericht om aandacht te vragen voor spraakontwikkeling voor peuters tot 4 jaar. Deze Dag wordt in heel Europa aangegrepen om allerlei campagnes te starten om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

Dag van de Mantelzorg
10 november
Mantelzorgers zijn net als echte verplegers. Maar dan niet betaald. Ja, geloof het of niet, er bestaan heus mensen die vrijwillig de zieken, zwakken en minderbedeelden in onze samenleving helpen, omdat het kan.

Internationale Dag van de Seksuele Gezondheid
4 september
We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat seks hartstikke leuk is, maar er kleven ook risico's aan. Seksuele ziektes zijn een veelvoorkomend probleem, maar lang niet iedereen durft daar even makkelijk over te praten.

21
juni

21 jun

Eerdere edities:
In 2018: 24 juni
In 2017: 24 juni
In 2014: 22 juni
Deze site gebruikt Cookies.