10 april

Nationale Buitenlesdag

10 april - 250 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 14 april 09:23

Nationale Buitenlesdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Tijdens de derde editie van de Nationale Buitenlesdag op 10 april 2018 kregen leerlingen op maar liefst 2400 scholen in heel Nederland buiten les; een groei van maar liefst 40% ten opzichte van 2017! Buitenles is niet alleen goed voor de leerprestaties van de kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Daarom willen steeds meer leerkrachten vaker met hun leerlingen naar buiten.

Zij verwachten dat buitenlessen een positief effect hebben op de leerprestaties van leerlingen. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier. Helaas ontbreekt het leerkrachten vaak aan ruimte en buitenlesmaterialen om buitenles te geven. Jantje Beton en IVN Natuureducatie helpen scholen door samen met leerkrachten te werken aan het stimuleren van buitenlessen door het organiseren van de Nationale Buitenlesdag.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Slaap
13 maart
De Internationale Dag van de Slaap, ook wel World Sleep Day genoemd, is bedoeld als een viering van slaap en de focus op belangrijke zaken die met slaap te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid.

Internationale Dag van de Vroedvrouw
5 mei
We hebben allemaal een moeder. U. Uw moeder. De koningin. De koningins moeder. Hitler. Zelfs wij hebben moeders. Dat, en belasting betalen, is wat ons allemaal verbindt met elkaar.

Wereld ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) Dag
24 juni
Later volgt meer informatie over deze Dag - voorlopig alleen even de informatie dat ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose, een tamelijk zeldzame spierziekte die binnen 3 tot 5 jaar naar diagnose dodelijk is.

Deze site gebruikt Cookies.