10 april

Nationale Buitenlesdag

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
10 april 2018 - 348 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 14 april 09:23

Nationale Buitenlesdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Tijdens de derde editie van de Nationale Buitenlesdag op 10 april 2018 kregen leerlingen op maar liefst 2400 scholen in heel Nederland buiten les; een groei van maar liefst 40% ten opzichte van 2017! Buitenles is niet alleen goed voor de leerprestaties van de kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Daarom willen steeds meer leerkrachten vaker met hun leerlingen naar buiten.

Zij verwachten dat buitenlessen een positief effect hebben op de leerprestaties van leerlingen. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier. Helaas ontbreekt het leerkrachten vaak aan ruimte en buitenlesmaterialen om buitenles te geven. Jantje Beton en IVN Natuureducatie helpen scholen door samen met leerkrachten te werken aan het stimuleren van buitenlessen door het organiseren van de Nationale Buitenlesdag.

Verwante Dagen

Wereld Dovendag
28 september
Als doof persoon kun je het lastig hebben, zoals u zich wellicht kunt voorstellen. Ongetwijfeld heeft het

Internationale Dag van de Epilepsie
11 februari
Elke 2e maandag van februari (de maandag die het dichtst bij Valentijnsdag valt) is de Internationale Dag van de Epilepsie. Aandacht gaat dit jaar uit naar: Breng (je) epilepsie in beeld.

Internationale Dag van de Huisarts
19 mei
De Dag van de Huisarts is opgericht in 2010 en wordt sindsdien ieder jaar gevierd op 19 mei om aandacht te vragen voor het nobele en belangrijke beroep van de huisarts.

Deze site gebruikt Cookies.