28 februari

Wereld RSI-Dag

28 februari - 280 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 26 maart 13:59

Wereld RSI-Dag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere jaar op de laatste dag van februari is het de Internationale Dag tegen RSI. Repetitive Strain Injuries, RSI, kan voorkomen als men continu repetitieve handelingen verricht, zoals de hele dag typen op een toetsenbord (zoals de makers van deze website). Op Internationale RSI-Dag wil de organisatie RSI Awareness (RSIA) mensen voorlichten over de risico's van RSI en zo het aantal slachtoffers verminderen. De Dag wordt met name gepromoot in Canada, maar heeft internationaal ook invloed.

Tijdens de Dag kunt u op verschillende plekken terecht voor voorlichting. Zo zijn er lokale en landelijke zorginstellingen en bijvoorbeeld fysiotherapeuten die voor deze Dag een voorlichtingspakket hebben opgezet dat op kantoren en bij andere bedrijven kan worden uitgedeeld. Ook komt er op deze Dag waarschijnlijk nieuws naar buiten over de staat van RSI, bijvoorbeeld hoeveel mensen daar nu nog last van hebben.

De Dag vindt altijd plaats op de laatste dag van februari. In schrikkeljaren is dat de 29e, maar dit jaar is dat gewoon de 28e. Meer informatie is hier te vinden

Wens iemand een Fijne Wereld RSI-Dag!
Verwante Dagen

Draag-Rood-dag
29 september
In de week van Dress Red Day - ieder jaar op 29 september - organiseert de Hartstichting allerlei activiteiten om stil te staan bij de impact van Hart- en Vaatziekten.

Wereld Hepatitisdag
28 juli
Op de Internationale Dag tegen Hepatitis wordt een vuist gemaakt tegen de chronische Hepatitis ziekte. Vooral in Amerika wordt deze Dag gevierd, gezien er daar ruim 1,25 miljoen inwoners aan deze ziekte lijden.

Wereld Gezondheidsdag
7 april
Op Wereld Gezondheidsdag ligt de focus op gezondheidsproblemen die grote delen van de bevolking raken. Zo worden we om de haverklap aangevallen door dingen als de Mexicaanse/varkens-/vogelgriep, recentelijk ook ebola, en laten we natuurlijk ziektes als aids en kanker niet vergeten.

28
februari

28 feb

Eerdere edities:
In 2022: 1 maart
In 2021: 1 maart
In 2020: 29 februari
Deze site gebruikt Cookies.