29 februari

Wereld RSI-Dag

29 februari - 110 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 28 februari 21:57

Wereld RSI-Dag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere jaar op de laatste dag van februari is het de Internationale Dag tegen RSI. Repetitive Strain Injuries, RSI, kan voorkomen als men continu repetitieve handelingen verricht, zoals de hele dag typen op een toetsenbord (zoals de makers van deze website). Op Internationale RSI-Dag wil de organisatie RSI Awareness (RSIA) mensen voorlichten over de risico's van RSI en zo het aantal slachtoffers verminderen. De Dag wordt met name gepromoot in Canada, maar heeft internationaal ook invloed.

Tijdens de Dag kunt u op verschillende plekken terecht voor voorlichting. Zo zijn er lokale en landelijke zorginstellingen en bijvoorbeeld fysiotherapeuten die voor deze Dag een voorlichtingspakket hebben opgezet dat op kantoren en bij andere bedrijven kan worden uitgedeeld. Ook komt er op deze Dag waarschijnlijk nieuws naar buiten over de staat van RSI, bijvoorbeeld hoeveel mensen daar nu nog last van hebben.

De Dag vindt altijd plaats op de laatste dag van februari. In schrikkeljaren is dat de 29e, maar dit jaar is dat gewoon de 28e. Meer informatie is hier te vinden

Wens iemand een Fijne Wereld RSI-Dag!
Verwante Dagen

Wereld MSA (Meervoudig systeem atrofie) Dag
3 oktober
Vanaf 2009 vindt ieder jaar op 3 oktober weer Wereld MSA-Dag plaats. MSA staat voor Meervoudig Systeem Atrofie, een niet te genezen hersenziekte waarbij bepaalde delen van je hersenen afsterven, zodat belangrijke lichaamsfuncties als balans houden of zelfs ademhalen niet meer gaan.

Wereld Bloeddonordag
14 juni
De schrijver van dit artikel weet nog goed dat zijn vader vroeger bloed ging geven. Oei oei oei, wat een bloed. Het leek wel die scène uit The Shining!

Wereld Sclerodermiedag
29 juni
Sclerodermie is een reumatische ziekte waarbij het bindweefsel steeds stugger wordt. Het is een chronische ziekte die grotendeels bij vrouwen tussen de 30 en de 50 voorkomt, waarvan behandeling lastig is.

29
februari

29 feb

Eerdere edities:
In 2023: 28 februari
In 2022: 1 maart
In 2021: 1 maart
Deze site gebruikt Cookies.