28 februari

Wereld RSI-Dag

28 februari - 99 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 26 maart 13:59

Wereld RSI-Dag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere jaar op de laatste dag van februari is het de Internationale Dag tegen RSI. Repetitive Strain Injuries, RSI, kan voorkomen als men continu repetitieve handelingen verricht, zoals de hele dag typen op een toetsenbord (zoals de makers van deze website). Op Internationale RSI-Dag wil de organisatie RSI Awareness (RSIA) mensen voorlichten over de risico's van RSI en zo het aantal slachtoffers verminderen. De Dag wordt met name gepromoot in Canada, maar heeft internationaal ook invloed.

Tijdens de Dag kunt u op verschillende plekken terecht voor voorlichting. Zo zijn er lokale en landelijke zorginstellingen en bijvoorbeeld fysiotherapeuten die voor deze Dag een voorlichtingspakket hebben opgezet dat op kantoren en bij andere bedrijven kan worden uitgedeeld. Ook komt er op deze Dag waarschijnlijk nieuws naar buiten over de staat van RSI, bijvoorbeeld hoeveel mensen daar nu nog last van hebben.

De Dag vindt altijd plaats op de laatste dag van februari. In schrikkeljaren is dat de 29e, maar dit jaar is dat gewoon de 28e. Meer informatie is hier te vinden

Wens iemand een Fijne Wereld RSI-Dag!
Verwante Dagen

Dag van de Doktersassistente
2 maart
De dokter mag dan levens redden en pijn verlichten, maar achter iedere dokter staat een ijzersterke en krachtige assistent. En waar we dokters altijd bedanken voor hun zorg krijgt deze ruggengraat van de praktijk zelden de erkenning die het verdient.

Internationale Dag van het Gehoor
3 maart
Op $datum is het jaarlijks de Internationale Dag van het Gehoor. Deze Dag is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Dat gebruikt deze Dag om aandacht te vragen voor het belangrijke zintuig, maar voornamelijk voor de zorg die het gehoor nodig heeft en hoe dat beter kan.

Internationale Dag van de Ziekte van Duchenne
7 september
De ziekte van Duchenne is een aangeboren, erfelijke spierziekte. De ziekte komt voornamelijk voor bij jongens, en ondanks de zeldzaamheid zijn er wereldwijd nog steeds miljoenen kinderen die eraan lijden.

28
februari

28 feb

Eerdere edities:
In 2022: 1 maart
In 2021: 1 maart
In 2020: 29 februari
Deze site gebruikt Cookies.